Susisiekimo ministerija automobilių techninės apžiūros kainos keisti neketina

2013-02-03, 16:45
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Reaguodama į žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją Susisiekimo ministerija praneša, kad šiuo metu neketina keisti automobilių techninės apžiūros kainų, nors nuo š. m. kovo 1 d. įsigalioja nauji Techniniai motorinių transporto priemonių ir jų priekabų reikalavimai.

„Nauji techninės apžiūros reikalavimai užtikrins išsamesnę transporto priemonių stabdžių sistemos, vairo mechanizmo, ratų ir padangų patikrą, tad pasitarnaus didesniam eismo saugumui keliuose, tačiau šių reikalavimų pasikeitimas neturės įtakos patikros kainai“, – sako susisiekimo viceministras Vladislavas Kondratovičius.

Pasak viceministro, su automobilių technines apžiūras atliekančių kompanijų atstovais yra diskutuota apie naujų reikalavimų įsigaliojimą ir reikiamas priemones jiems įgyvendinti. Diskusijos metu buvo sutarta, kad įmonės bandys pačios kompensuoti pasikeitusius kaštus, tad vairuotojams jų automobilių patikros kaina nesikeis, gali tik kiek pailgėti patikros laikas.

Lietuvos techninės apžiūros įmonių asociacijos „Transeksta“ skelbiama kainų didėjimo prognozė yra tik skaičiuotina, realiai ji nuo kovo 1 d. taikoma nebus.

www.sumin.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24