Spausdinti šį puslapį

Už automobilių parkavimą Kaune galima atsiskaityti 4 patogiais būdais

2013-01-22, 07:48
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vairuotojai už laikiną automobilių stovėjimą apmokestintose miesto vietose gali atsiskaityti grynais pinigais, specialiomis elektroninėmis kortelėmis, telefonu arba įsigydami nutrinamus parkavimo bilietus. Šįmet vairuotojams planuojama pasiūlyti dar vieną patogią alternatyvą - galimybę atsiskaityti banko kortelėmis.

Nemaža dalis vairuotojų naudojasi pačiu patogiausiu ir greičiausiu atsiskaitymo už parkavimą būdu - mokėjimu trumposiomis SMS žinutėmis. Šia paslauga gali naudotis visų didžiausių šalies operatorių klientai.

Vairuotojams, norintiems už parkavimą mokėti trumposiomis SMS žinutėmis, tereikia užsukti į savo mobiliojo ryšio operatoriaus saloną ir už simbolinę kainą įsigyti specialų lipduką, kurį reikia užsiklijuoti ant priekinio automobilio stiklo. Vadovaujantis ant pakuotės, kurios viduje yra lipdukas, esančiomis instrukcijomis, per pora minučių užregistruosite savo automobilio valstybinį numerį ir jį susiesite su ant automobilio lango užklijuotu lipduku.

Paprastą instrukciją, kaip už parkavimą mokėti trumposiomis SMS žinutėmis, taip pat rasite ant pakuotės. Telefonus su „Android" arba „iOS" operacinėmis sistemomis naudojantys vairuotojai gali parsisiųsti vieną iš siūlomų nemokamų programėlių (tokių kaip „Parking in Lithuania" ir kt.), su kuriomis atsiskaitymas už parkavimą bus itin paprastas, patogus ir greitas.

„Praeitais metais tikėjomės įdiegti dar vieną naujovę - galimybę už automobilių stovėjimą atsiskaityti banko kortele. Deja, laimėjusios įmonės automatai neatitiko visų keliamų reikalavimų. Procesą pradėjome iš naujo, tikimės, jog netolimoje ateityje už automobilio stovėjimą bus galima atsiskaityti jau ir banko kortele", - teigė VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės" atstovai.

Norint atsiskaityti už automobilio stovėjimą banko kortele, vairuotojams tereikės surinkti savo kortelės slaptažodį. Ši procedūra visiškai nesiskirs nuo tos, kurią atliekame kasdien kitose vietose, kuriose yra galimybė atsiskaityti banko kortelėmis. Už automobilių stovėjimą atsiskaitant banko kortelėmis rinkliavos dydis vairuotojams liks toks pat - tarpininkavimo mokestį apmokės VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės".

Iš viso mieste yra 40 automatų, kuriuose galima atsiskaityti tik grynaisiais pinigais, 49 automatai, priimantys tik specialias korteles, ir 75 automatai, kuriuose už automobilių stovėjimą galima sumokėti ir grynaisiais, ir kortele.

www.kaunas.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti