Spausdinti šį puslapį

Darbas automobilių kelių pasienio kontrolės punktuose bus organizuojamas veiksmingiau

2013-01-15, 16:42
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šiandien Vyriausybė protokoliniu sprendimu pritarė Vidaus reikalų ministerijos (VRM) pateiktiems pasiūlymams, kurie leis užtikrinti sklandų automobilių kelių pasienio kontrolės punktų (PKP) darbą ir išvengti didelių transporto eilių susidarymo juose.

Šiuo sprendimu valstybės institucijoms pateikti pavedimai padės efektyviau organizuoti PKP ir jų prieigose dirbančių valstybės institucijų darbą, užtikrinti šiuolaikinių techninių priemonių ir informacinių sistemų diegimą, taip pat PKP infrastruktūros plėtrą. Tai, savo ruožtu, sąlygos geresnį PKP pralaidumą.

„Pagrindinė pasienio kontrolės punktų prieigose susidarančių transporto eilių priežastis yra ta, kad eismo srautas neatitinka jų infrastruktūros galimybių. Todėl svarbu nuolat modernizuoti ir operatyviai gerinti šių punktų infrastruktūrą, diegti modernias eismo ir vežėjų darbo sąlygas gerinančias priemones – elektronines eilių administravimo priemones ir laukimo aikšteles“, – sako vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas.

Ministro teigimu, sklandžios PKP veiklos užtikrinimo klausimo sprendimui taip pat ypač svarbus  efektyvus bendradarbiavimas tiek tarpvalstybiniame, tiek tarpžinybiniame lygmenyse.

Vyriausybės priimtu sprendimu Susisiekimo ministerijai pavesta parengti Pasienio kontrolės punktų plėtros strategijos priemonių plano projektą, kuriame būtų numatytos priemonės, skirtos PKP plėtrai ir pralaidumui gerinti. Pasienio kontrolės punktų direkcijai prie Susisiekimo ministerijos pavesta kartu su atitinkamomis Baltarusijos Respublikos institucijomis rengti bendrus PKP plėtros projektus ir siekti Europos Sąjungos fondų ar kitų finansavimo šaltinių jiems plėtoti, taip pat užtikrinti modernių eismo valdymo priemonių (elektroninės eilių valdymo sistemos ir kt.) diegimą PKP prieigose.

Siekiant efektyvesnio pralaidumo per Lietuvos Respublikos ir Baltarusijos Respublikos valstybės sieną, Užsienio reikalų ministerijai, Susisiekimo ministerijai, Valstybės sienos apsaugos tarnybai prie Vidaus reikalų ministerijos ir Muitinės departamentui prie Finansų ministerijos stiprinti bendradarbiavimą su atitinkamomis Baltarusijos Respublikos institucijomis.

www.vrm.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti