Nuo kitų metų Vilniaus viešasis transportas kasmet tikisi sutaupyti po beveik 10 milijonų litų

2012-12-29, 07:46
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus viešasis transportas 2013 metais, įgyvendins išlaidų mažinimo miesto maršrutuose planą, kurio dėka kasmet tikimasi sutaupyti beveik 10 milijonų litų. Pavyzdžiui, planuojama optimizuoti autobusų ir troleibusų darbą, įsigyti mažesnės talpos transporto priemonių, statyti dalį autobusų Antrajame troleibusų parke Justiniškių gatvėje.

„Vien sujungę du viešojo transporto parkus , autobusų ir troleibusų, į vieną ir įgyvendinę pirmąjį bendrovės valdymo optimizavimo etapą jau dabar esame sutaupę apie 3,5 milijonus litų. Papildomai sumažinę išlaidas miesto maršrutuose ir kasmet sutaupydami beveik po 10 milijonų litų, planuojame atnaujinti parką ir taip pagerinti teikiamų paslaugų kokybę“, – sakė įmonės „Vilniaus viešasis transportas“ generalinis direktorius Gintaras Nakutis

Sujungus du viešojo transporto parkus – autobusų ir troleibusų – į vieną, atsirado galimybė optimaliai išnaudoti visas turimas teritorijas. 2013 metais ketinama apie 30 autobusų perkelti į troleibusų parką ir taip sumažinti ridą be keleivių, kai ryte autobusai tušti važiuoja į maršrutų pradžia, o vakare – grįžtą į parką. Iš Justiniškių gatvės autobusams arčiau pasiekti maršrutus Pilaitėje, Lazdynuose, Fabijoniškėse.

Todėl prieš pradedant važiuoti jiems įprastais maršrutais, kelionės ilgis jiems sutrumpės apie 120 tūkst. km per metus, dėl to išlaidos kasmet sumažės 0, 6 milijonais litų.

Išlaidos bus mažinamos ir dyzeliniu kuru varomus autobusus pakeitus naujais dujiniais autobusais, taip tikimasi sutaupyti apie 4 milijonus litų kasmet.
Įgyvendinus išlaidų mažinimo planą, ne per piką, kuomet viešojo transporto keleivių skaičiai gerokai sumažėja, bus naudojami mažesnės talpos autobusai ir todėl kasmet bus sutaupoma beveik 3,2 milijonai litų.

Bendrovė planuoja įgyvendinti ir kitas autobusų bei troleibusų darbo optimizavimo miesto maršrutuose priemones: kai kuriuose maršrutuose sumažinat transporto priemonių skaičių, taip pat kai kuriuose maršrutuose sumažinti po 1 ar 2 reisusi tuo metu, kai keleivių yra mažai ir tokiu būdu sutaupyti apie 2,1 mln. Lt per metus.

www.vilnius.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24