Vilniaus Savivaldybė skelbs naujus maršrutinių mikroautobusų trasų konkursus siekdama, kad visi naudotųsi vieninga bilietų sistema

2012-12-27, 16:28
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus miesto savivaldybė artimiausiu metu skelbs naujus maršrutinių mikroautobusų trasų konkursus, kuriais siekiama, kad vilniečiams ir miesto svečiams nereikėtų pirkti atskirų bilietų, o mikroautobusuose galiotų tie patys bilietai, kaip ir vykstant autobusu ar troleibusu.

„Tai bus naujas ilgalaikis susitarimas su vežėjais, maršrutiniai mikroautobusai bus miesto susisiekimo dalis ir tikrai neplanuojame šių transporto priemonių atsisakyti. Jos būtinos ypač tose vietose, kuriose nėra daug keleivių - siųsti dideles transporto priemones yra per brangu. Taip pat svarbu, kad sostinėje būtų vieninga bilietų sistema“, - sakė Miesto ūkio ir transporto departamento direktoriaus pavaduotojas Algirdas Šešelgis.

Konkursų sąlygose planuojama pakoreguoti dabartines trasas, numatyti daugiau naujų maršrutinių mikroautobusų trasų iš sostinės priemiesčių keliaujantiems keleiviams.

Vilniaus viešasis transportas planuoja atsisakyti tam tikrų maršrutų ir juos perduoti kompanijoms, kurios keleivius veža mažesnėmis transporto priemonėmis - kadangi šios bendrovės dirbs vieningoje bilietų sistemoje, keleiviai šių skirtumų nepajus. Taip kasmet planuoja sutaupyti apie 2 milijonus litų.

Be to, įgyvendinus šiuos pertvarkymus troleibusų, autobusų, mažos talpos autobusų maršrutai sudarys vieningą viešojo transporto sistemą su greitaisiais, pagrindiniais ir privežančiaisiais maršrutais.

www.vilnius.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24