Vilniaus savivaldybė ragina Vyriausybę kompensuoti taksistams taksometrų ir spausdintuvų įsigijimo išlaidas

2012-12-14, 07:39
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus miesto savivaldybė kreipėsi į Susisiekimo ir Finansų ministerijas su siūlymu kompensuoti taksi vairuotojams taksometrų ir spausdintuvų įsigijimo išlaidas. Nuo 2012 metų lapkričio 1 d. įsigaliojo nauji reikalavimai taksi automobiliams ir taksi paslaugų apmokėjimui – taksi vairuotojai nuo šiol privalo išduoti keleiviui pinigų priėmimo kvitą, kuris anksčiau buvo išrašomas tik klientui pageidaujant.

„Jeigu Vyriausybė kompensavo nuo 50 iki 100 proc. išlaidų turgaus prekeiviams, kurie turėjo įsigyti kasos aparatus, tokia pati tvarka turi būti taikoma ir taksi vairuotojams, kad jie galėtų įsigyti taksometrą su spausdintuvu, kuris atspausdina kelionės čekį. Taip būtų kaupiama tiksli informacija apie gautas taksisto pajamas, mokėtinų mokesčių sumas. Taip pat taksi vairuotojams nereikėtų čekių pildyti ranka, ir būtų užtikrintas skaidresnis taksi verslas“, - sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Vilniaus miesto savivaldybės įmonės „Vilnius veža“ automobiliai nuo veiklos pradžios dirba su taksometrais bei spausdintuvais, kurie kelionės pabaigoje atspausdina kelionės čekį - jame pateikiama informacija, kokiu tarifu keleivis buvo vežamas, kiek kilometrų nuvažiuota, kas jį aptarnavo. Kiekvienos pamainos pabaigoje taksi vairuotojai informaciją perkelia į specialią programą, kuri saugo šiuos duomenis.

Iš viso Vilniuje dirba apie 1400 taksistų.

www.vilnius.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24