Iki 2020 metų Vilniuje planuojama įrengti apie 180 kilometrų naujų dviračių takų

2012-09-06, 07:20
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus miesto savivaldybės įmonė „Vilniaus planas“ parengė „Vilniaus miesto dviračių transporto infrastruktūros plėtros programą iki 2020 metų“. Joje įvertinta, kaip su Europos Sąjungos ir kitų finansinės paramos fondų pagalba būtų galima plėtoti miesto dviračių transporto infrastruktūrą.

Iki 2020 metų planuojama sukurti per 70 kilometrų asfaltuotų dviračių takų ir dviračių eismo juostų gatvėse, be to, iki 30 kilometrų rekreacinių dviračių takų parkuose ir nužymėti daugiau nei 80 kilometrų dviratininkų trasų, sutvarkant dangą rekreaciniuose miškuose ir link vandens telkinių.

Taip pat, ribojant automobilių eismą centrinėje miesto dalyje, apie 20 kilometrų gatvių ir šaligatvių pritaikyti dviračių eismui. Savivaldybės įmonė „Vilniaus planas“ siūlo diegti ir viešųjų dviračių sistemą ir įrengti kelias dešimtis dviračių saugojimo aikštelių, diegti skaitmenines technologijas, skatinančias dviračių transporto naudojimą, derinant kompleksines keliones su viešuoju transportu, kitomis transporto rūšimis, leidžiančias pasirinkti kelionių maršrutus virtualiuose žemėlapiuose.

Šiuo metu mieste yra 94 km paženklintų dviračių trasų, tačiau tik trečdalis iš jų yra geros būklės. Dar trūksta 30 km magistralinių dviračių takų, kurie susietų esamus takus ir miesto centrą su tankiausiai apgyvendintais rajonais.

Pagal šias prioritetines kryptis bus parengtas „Vilniaus miesto dviračių takų specialusis planas“, kuriam jau gautas 202 tūkstančių litų ES fondų lėšų finansavimas pagal Žmogiškųjų išteklių plėtros veiksmų programos priemonę "Teritorijų planavimas". Savivaldybės įmonei „Vilniaus planas“ parengus specialųjį planą, galima bus pretenduoti į ES paramą dviračių takams įrengti.

www.vilnius.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24