Susisiekimo ministras ragina savivaldybes daugiau dėmesio skirti eismo saugai

2012-08-25, 09:19
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šiandien Susisiekimo ministerijoje surengtame Valstybinės eismo saugumo komisijos posėdyje konstatuota, kad avaringumo situacija šalies keliuose šiemet išliko panaši kaip ir praėjusiais metais. Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis atkreipė dėmesį, kad pažangą eismo saugos srityje stabdo prasta padėtis miestų gatvėse.

„Bendra eismo saugos situacija Lietuvoje šiemet nėra blogesnė nei pernai, bet matome akivaizdžią tendenciją, kad valstybinės reikšmės keliuose žuvusiųjų skaičius sumažėjo 17, tačiau auga didžiuosiuose miestuose. Tai prioritetų klausimas; prastėjanti padėtis miestų gatvėse rodo nepakankamą savivaldybių dėmesį eismo saugai“, – sakė ministras E. Masiulis.

Ministro teigimu, eismo saugai pagerinti būtinas planingas, sistemingas požiūris. Todėl šiandien  posėdyje kartu su Vilniaus ir Kauno miestų vadovais ir saugaus eismo specialistais buvo analizuojamos eismo įvykių priežastys, svarbiausios problemos ir tendencijos.

Kaip vienos iš svarbiausių priežasčių, miestuose lemiančių didėjantį avaringumą ir žuvusiųjų skaičių, posėdyje įvardinta netinkamai įrengtos pėsčiųjų perėjos bei nepakankamas savivaldybių dėmesys eismo saugai.

„Su savivaldybėmis sutarėme dirbti kartu. Prašome, kad jos pateiktų ministerijai savo gatvių ir kelių „juodųjų dėmių“ žemėlapius, saugaus eismo priemonių planus. Taip pat raginame miestų vadovus gatvėms skiriamas valstybės lėšas panaudoti eismo saugai gerinti“, – sakė susisiekimo ministras.

Eismo įvykių statistikos duomenimis, šiemet nuo metų pradžios Lietuvos keliuose žuvo 163 žmonės, pernai atitinkamu laikotarpiu – 164. Pažymėtina, kad valstybinės reikšmės keliuose žuvo 17 žmonių mažiau, tuo tarpu miestų gatvėse ir vietiniuose savivaldybių keliuose žuvusiųjų skaičius padidėjo 16.

Iš visų savivaldybių daugiausia žmonių žuvo Vilniaus mieste (14), Anykščių ir Kauno rajonuose (po 7). Eismo įvykių labiausiai padaugėjo Vilniaus apskrityje.

www.sumin.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24