Darbiečiai pradėtą sostinės viešojo transporto reformą vertina dvejetu

2012-08-22, 09:32
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos Darbo partijos frakcijos nariai pasigenda profesionalumo koalicijos partnerių darbe, sprendžiant sostinės viešojo transporto problemas. Darbiečių manymu, reforma vykdoma skubotai ir nepamatuotai, neįvertinus visų aplinkybių, todėl vilniečiams tai gali kainuoti papildomai — iš pradžių elektroninį bilietą buvo planuota įdiegti liepos mėnesį, tačiau dar ir dabar jis tinkamai neveikia, todėl reikalauja papildomų lėšų.

„Pastaruoju metu viešojoje erdvėje pasirodė transporto sektorių kuruojančio vicemero Romo Adomavičiaus pasisakymai apie planus naikinti ar keisti mikroautobusų važiavimo maršrutus. Darbo partijos frakcija yra įsitikinusi, kad transporto problemos turi būti sprendžiamos kompleksiškai, o ne siekiant pašalinti vieną iš rinkos dalyvių“, – kalbėjo sostinės savivaldybės tarybos Darbo partijos frakcijos seniūnas Šarūnas Birutis.

Pasak darbiečių, ne mikroautobusai, o gerai neapgalvoti sprendimai sukels dar didesnį chaosą Vilniaus gatvėse.

Dar daugiau, reforma stringa rugpjūčio mėnesį, neatmestina galimybė, kad tai gali tęstis ir rugsėjo mėnesį, kai prasidės mokslo metai. Moksleiviai pradės naudotis viešuoju transportu, kurio sistema gerai neveikia. Šios klaidos ir kilęs chaosas įrodo, kad projektas nėra pakankamai paruoštas ir pristatytas visuomenei, o skubotas jo įgyvendinimas primena asmeninių ambicijų tenkinimą. Darbo partijos frakcija nepalaikys skubotų sprendimų ir siūlo spręsti miesto viešojo transporto problemas kompleksiškai, pirmiausia atsižvelgiant į gyventojų interesus.

www.darbopartija.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24