Eligijus Masiulis: „Tikime, kad motociklininkai, išbandę savo gebėjimus specialiose trasose, saugiau vairuos ir gatvėse“

2012-08-19, 06:38
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Po kelto ypač skaudžių motociklininkų avarijų Susisiekimo ministerija kartu su partneriais didžiuosiuose Lietuvos miestuose inicijavo nemokamus praktinio vairavimo renginius „Moto dienos“. Jau sekmadienį (rugpjūčio 19 d.) Bačiūnų kartodrome Šiauliuose visi motociklininkai, motorolerių ir mopedų vairuotojai iš Šiaulių miesto ir aplinkinių gyvenviečių kviečiami savo įgūdžius išbandyti profesionalioje trasoje.

Susisiekimo ministerija tikisi, kad šie renginiai ir susitikimai su profesionaliais lenktynininkais vairuotojus paskatins greičiu mėgautis ne gatvėse, o uždarose lenktynių trasose. „Motociklų, motorolerių ir mopedų vairuotojai yra viena labiausiai pažeidžiamų eismo dalyvių grupių. Šalmo, kitų svarbių apsaugos priemonių nenaudojimas ir Kelių eismo taisyklių nesilaikymas gatvėje dažnai baigiasi labai skaudžiomis pasekmėmis. Tad savo jėgų išbandymas specialiai tam pritaikytose trasose gali sumažinti gatvėse įvykstančių eismo įvykių, į kuriuos, deja, patenka ir kiti eismo dalyviai, skaičių“, – sako susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

 „Šis renginys skirtas ir pažengusiems, ir mažai vairavimo patirties turintiems motociklų, motorolerių ir mopedų vairuotojams. Renginyje visi norintieji, lydimi instruktorių, galės praktiškai pasimokyti pagrindinių motociklo, motorolerio ar mopedo vairavimo principų. Mes siekiame, kad vairuotojai mokėtų ne tik sukti greičio rankeną, bet ir kuo profesionaliau bei saugiau valdyti savo transporto priemonę. Čia, kartodrome, tam bus tinkamiausia proga“, – akcentuoja Susisiekimo ministerijos iniciatyvą įgyvendinančio sporto klubo „Coffee Racers“ vadovas Adomas Dautartas.

Renginyje bus siekiama užtikrinti kuo didesnį dalyvių saugumą. Važiuoti lenktynių trasa bus leidžiama tik specialią motociklininkų aprangą, šalmą, batus, pirštines turintiems vairuotojams. Organizatoriai taip pat rekomenduoja važiavimų metu dėvėti nugaros apsaugą. Prieš išvažiavimą į lenktynių trasą bus tikrinama kiekvieno motociklo techninė būklė. Renginio metu budės Greitosios medicinos pagalbos stoties ekipažas, veiksmą trasoje iš bokštelių prižiūrės klubo „Startas“ profesionalūs teisėjai.

Bačiūnų kartodromu vienu metu galės važiuoti ne daugiau kaip 10 motociklų arba 15 mopedų ar motorolerių, todėl visi norintieji dalyvauti renginyje turi užsiregistruoti iš anksto, kad būtų sudarytos dalyvių grupės. Kiekvienas dalyvis pirmuosius ratus važiuos paskui sporto klubo „Coffee Racers“ instruktorius.

www.sumin.lt

www.lietuvosvalstybe.com

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24