Teisingumo ministras: sutarėme, kad „Google Street View“ projektas bus įgyvendinamas

2012-06-08, 06:31
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Teisingumo ministerijai tarpininkaujant Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos ir bendrovės „Google“ teisinėse diskusijose, rastas sutarimas dėl „Google Street View“ projekto įgyvendinimo.

Projektas bus vykdomas laikantis visų asmens duomenų apsaugos reikalavimų, kuriuos nustato ES ir Lietuvos teisė. Sutarta, kad bendrovė „Google“ mūsų šalyje veiks per Airijoje įsteigtą „Google“ padalinį, kuris bus atsakingas už tinkamą mūsų šalyje surinktų duomenų tvarkymą ir viešinimą.

Ministro teigimu, filmavimas vyks tik viešose vietose, o visi į vaizdą pakliuvę žmonių veidai, taip pat automobilių numeriai bus suliejami specialiai tam taikoma technologija ir visa informacija viešam naudojimui bus pateikiama tik nuasmeninta. Žmonės gali būti tikri, kad projektas bus vykdomas laikantis visų teisinių reikalavimų, vadovaujantis ir kitose šalyse taikomais standartais, o kaip tai daroma bus nuolat stebima.

„Džiaugiuosi, kad radome sutarimą ir turėsime puikų įrankį, kuris bus naudingas tiek edukacijos, tiek mūsų šalies populiarinimo, tiek kasdienės informacijos paieškos, verslo plėtros tikslais. Lietuva turi būti atvira naujoms technologijoms ir pasaulio dėmesiui, tad kviečiu visus apsitvarkyti viešąsias erdves ir parodyti mūsų gražią šalį“, - sako teisingumo ministras Remigijus Šimašius.

Visą informaciją apie projektą ir jo eigą „Google“ informuos visuomenę interneto svetainėje http://google.lt/streetview.

„Suderinę visus teisinius niuansus jau ryt, penktadienį, pradėsime rinkti vaizdo medžiagą Lietuvoje. Galutinį rezultatą internete, kuomet bus galima realiai virtualiai pasivaikščioti Lietuvos gatvėmis, tikimės pristatyti kaip įmanoma greičiau, vos tik baigsime rinkti ir parengti naudojimui surinktą medžiagą“, - sako Ulf Spitzer, „Google Street View“ projekto vadovas.

Pirmiausia ryškiai pažymėti “Google” automobiliai išriedės į sostinės gatves, vėliau vyks į Šiaulius, Klaipėdą, Kauną, Alytų, Panevėžį, Marijampolę, Mažeikius, Jonavą, Uteną, Kėdainius, Telšius, Visaginą, Tauragę, Ukmergę, Plungę, Kretingą, Šilutę, Radviliškį, Palangą, Gargždus, Druskininkus, Rokiškį, Biržus, Elektrėnus, Garliavą, Kuršėnus, Jurbarką, Vilkaviškį, Raseinius, Anykščius, Lentvarį, Grigiškes, Naująją Akmenę, Prienus, Joniškį. Taip pat bus fotografuojami ir pagrindiniai miestus jungiantys keliai bei pakeliui esantys miesteliai.
 

www.tm.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24