Pajūris vėl renka mokesčius už automobilių stovėjimą

2012-05-02, 06:08
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Nuo gegužės 1-sios vykstantieji į pajūrį Klaipėdoje jau turi susimokėti už automobilio stovėjimą. Kol kas mokėjimo tvarka nesikeičia.

Mokestis už automobilio stovėjimą pajūryje – vadinamojoje žaliojoje zonoje – renkamas nuo gegužės iki rugsėjo pabaigos, praneša LTV „Šiandien“. Kol kas tvarka nesikeičia – mokėti reikia už aikštelėse paliekamus automobilius. Kaina taip pat tokia kaip ir pernai.

„Pusantros valandos – 1 litas. Rinkliava yra renkama nuo 10 iki 20 val. visos savaitės dienomis. Skirtingai negu geltonojoje ir raudonojoje zonoje, rinkliava žaliojoje zonoje yra renkama ir savaitgaliais, ir švenčių dienomis“, – atkreipė dėmesį VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis.

Teigiama, kad dėl tokio tarifo – 1 litas už pusantros valandos – kyla daug nesusipratimų: vairuotojai dažnai bando sumokėti atvirkščiai – pusantro lito už valandą. Todėl svarstoma mokestį šiek tiek padidinti – kad valanda kainuotų litą. Ketinama plėsti ir apmokestinamą zoną – mokėti tektų ne tik už aikštelėse, bet ir gatvėse paliktus automobilius.

„Žmonės, kurie stengiasi išvengti vietinės rinkliavos, ieško galimybės palikti mašiną krūmuose, pakelėse, lenda į privačių namų teritorijas, į kiemus, tarpuvartes ir t.t. Juos už tai ne tik gamtos apsaugos inspektoriai, kelių policija, bet jiems reikės mokėti ir rinkliavą, jie neišvengs administracinės atsakomybės“, – patikino Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas.

Rinkliava pajūryje pagal naują planuojamą tvarką būtų renkama kiek trumpiau nei dabar – iki rugsėjo vidurio. Ar pasikeitimai įsigalios dar šią vasarą, kol kas neaišku. Juos dar turi patvirtinti miesto politikai.

Asta Kažukauskienė
LTV „Šiandien“

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24