Vilniaus miesto savivaldybėje pristatyta nauja transporto rūšis – Phileas (VIDEO)

2012-02-08, 10:10
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus miesto savivaldybėje Nyderlandų kompanijos „Advanced Public Transport Systems“ atstovai šiandien pristatė naują viešojo transporto rūšį - Phileas.

„Olandų teigimu, Phileas autobusai kursuoja elektroninių baterijų pagalba, kurios be įkrovimo gali nuvažiuoti apie 50 km, o pakraunama paskutinėse maršruto stotelėse per 5-7 minutes. Dėl to šios naujos kartos viešojo transporto priemonės yra ekologiškos, visiškai neteršiančios aplinkos. Nors ir primena tramvajų, tačiau po miestą gali keliauti be bėgių”, - teigė „Vilniaus viešojo transporto direktorius“ Gintaras Nakutis.

Pasak Nyderlandų kompanijos atstovų, šios naujos kartos priemonės infrastruktūros tinklo įrengimas yra 50% pigesnis negu tramvajų ir ateityje pakeis dabartinį visuomeninį transportą.

Phileas korpusas yra pagamintas ne iš geležies, o iš modernių, gaisrui atsparių, patvarių medžiagų, kurių dėka ši viešojo transporto rūšis yra gerokai lengvesnė negu autobusai ar troleibusai.

Phileas yra naujos kartos viešojo transporto rūšis, primenanti tramvajų, tačiau reikalaujanti gerokai mažesnių išteklių infrastruktūros darbams. „Advanced Public Transport Systems“ vykdo viešojo transporto atnaujinimo projektus Nyderlanduose, Prancūzijoje, Turkijoje. Olandijoje šiuo metu jau kursuoja 12 Phileas transporto priemonių, viso tinklo renovaciją planuojama pabaigti 2020 metais. Phileas taip pat buvo pristatyti Vokietijoje, Švedijoje ir Danijoje. 

www.vilnius.lt

www.lvcom.eu

Medija

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24