Keleivių kontrolė - visagalė? Vilnius (2012.01)

2012-01-28, 06:47
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Agresyvūs troleibuso kontrolieriai Vilniuje. Atkreipkite dėmesį kaip atitraukia rankas, kai prieina atsitiktinai ten pasirodęs policininkas. Tai yra neteisėtas elgesys.

Kontrolierius NETURI TEISĖS tampyti piliečio, kaip neturi teisės sulaikyti jus, vežti kur nors nedalyvaujant policijos pareigūnui. Šis mikroautobus- tai yra PRIVATUS mikroautobusas, ir toks "sulaikymas" yra neteisėtas. Žinokite savo teisės. Tokiu atveju kontrolierius yra tik privatus asmuo, jis neturi net tokių įgaliojimų, kokius turi apsaugos tarnybų darbuotojai (nors jie tvirtina kitaip).

Neleiskite prie jūsų prisiliesti kontrolieriui, o jeigu taip įvyko - atkreipkite jo dėmesį. Ir iškart eikit į policiją rašyti pareiškimo dėl neteisėto fizinės jėgos naudojimo, dėl neteisėto jūsų asmens teisių suvaržymo. Bet nepamirškit, kad reikės liudinininkų. Stenkitės, kad jus tampomą matytų kaip galima daugiau žmonių, užsirašykite jų kontaktinius duomenis. Nepamirškite, kad mikroautobuse filmuojama, tačiau įrašas saugojamas tik 5 dienas. Jums tai gali praversti. Jeigu suplėšo drabužius - jums tai į naudą.

Žinokite, kad kontrolieriai jokių ypatingų įgaliojimų neturi. Tačiau agresiją jie moka provokuoti, ir būna labai agresyvus.

www.lvcom.lt

Medija

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24