Susisiekimo ministerijos vadovai priėmė techninės apžiūros įmonių kontrolierius

2020-03-05, 14:39
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Susisiekimo ministerijos vadovai priėmė techninės apžiūros įmonių kontrolierius fot. Susisiekimo ministerijos

Transporto priemonių privalomosios techninės apžiūros sistemos, veikiančios jau 25 metus, kontrolieriai ir technikos ekspertai susisiekimo ministrui Jaroslavui Narkevičiui pristatė savo požiūrį į kylančius iššūkius sistemoje. Atstovai iš dešimties šalyje veikiančių techninės apžiūros (TA) įmonių kalbėjo apie darbo sąlygas, bendradarbiavimą su tikrinančiomis institucijomis bei spragas teisės aktuose.

TA įmonių kontrolieriai atkreipė dėmesį į jiems keliamus itin aukštus reikalavimus, būtinybę įsisavinti didžiulius informacijos kiekius, pradedant techniniais skirtingų transporto priemonių reikalavimais, europinių direktyvų nuostatomis ir baigiant papildomais metodiniais išaiškinimais.  Buvo kalbama, kad reikalavimai ir darbo krūvis neatitinka darbo užmokesčio, kuris nusileidžia panašias funkcijas atliekančių kitų institucijų darbuotojų atlyginimui, skelnia Susisiekimo ministerija.

Kontrolieriai atkreipė dėmesį į kai kuriuos galiojančiuose teisės aktuose užfiksuotus techninių trūkumų apibrėžimus. Kaip pavyzdį kontrolieriai pateikė nedegančią numerio apšvietimo lemputę. Nors akivaizdu, kad tai nekelia tiesioginės grėsmės eismo saugumui, TA įmonių darbuotojai neturi galimybės tiesiog įspėti automobilių savininkų apie pastebėtą problemą – tenka skirti pakartotinę apžiūrą. Tai kelia nepasitenkinimą didžiajai daliai vairuotojų.

Ministras Jaroslav Narkevič pažadėjo suburti darbo grupę, kuri drauge su Lietuvos transporto saugos administracijos atstovais spręs minėtas problemas, įvertins teisės aktų nuostatas, techninių trūkumų įtaką eismo saugumui ir tuos trūkumus aiškiau klasifikuos.

Susisiekimo ministras kontrolieriams pristatė ketinimus teikti Vyriausybei nutarimo projektą, kuriuo siūloma keisti maksimalių TA kainų nustatymo ir skirstymo tvarką. Siekiama, kad maksimalias kainas tvirtintų ne Susisiekimo ministerija, o Lietuvos transporto saugos administracija (LTSA).

Vyriausybės pasitarime šiam pakeitimui buvo pritarta. Anot ministro, reguliavimas nesikeitė ilgus metus ir pagal kainą techninės apžiūros tarifas Lietuvoje yra mažiausias Europos Sąjungoje – sudaro 14,5 euro dvejiems metams.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24