„Siemens“ planuoja išbandyti pirmą pasaulyje savavaldį tramvajų

2018-09-12, 13:35
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
„Siemens“ planuoja išbandyti pirmą pasaulyje savavaldį tramvajų Pranešimo spaudai autorių nuotr.

Kitą savaitę prasidedančioje geležinkelių technologijų parodoje „InnoTrans 2018“ vokiečių koncernas „Siemens“ ketina pademonstruoti pirmą pasaulyje savavaldį tramvajų, kuris bus išbandomas realiomis eismo sąlygomis. Šis autonomiškas tramvajus rugsėjo 18-21 d. vežios keleivius 6 km ilgio maršruto ruožu Potsdamo mieste, Vokietijoje.

Šis bandymas atliekamas bendradarbiaujant su viešojo susisiekimo bendrove „ViP Verkehrsbetrieb Potsdam GmbH“, jo metu bus naudojamas specialiai modifikuotas „Siemens Combino“ tramvajus. Tramvajus aprūpintas panašia įranga kaip ir savavaldžiai automobiliai – tai aplinką 360 laipsnių kampu galintys stebėti radarai, atstumo jutikliai ir vaizdo kameros, rašoma pranešime spaudai.

Daviklių užfiksuotą informaciją apdoroja speciali sistema, kuri analizuoja ir vertina esamą situaciją, prognozuoja būsimus pokyčius ir pagal tai priima atitinkamą tramvajaus valdymo sprendimą. Sistema sukurta taip, kad galėtų visiškai valdyti tramvajų realiomis eismo sąlygomis mieste be operatoriaus įsikišimo. Tai reiškia, kad šis autonomiškas tramvajus geba savarankiškai reaguoti į eismo signalus, sustoti stotelėse, atitinkamai sureaguoti į rizikos šaltinius, tokius, kaip pėstieji ar automobiliai.

Pristatydama šį bandomąjį tramvajų „Siemens“ tampa pirmąja kompanija, pritaikiusia savavaldžio transporto technologijas bėginiam miesto transportui. Bendrovė šį projektą vykdo tyrimų ir tolesnės autonomiškų technologijų plėtros tikslais, komercinis projekto pritaikymas kol kas nenumatytas.

„Siemens“ jau yra pristačiusi bėginiam miesto transportui skirtą saugumo sprendimą „Siemens Tram Assistant“, kuriuo aprūpinti keliuose Vokietijos miestuose važinėjantys tramvajai. Tai išankstinio įspėjimo apie kliūtis sistema, kuri padeda išvengti susidūrimų su kitomis transporto priemonėmis. Ši sistema ne tik padidina saugumą, bet ir padeda sumažinti tramvajų prastovos laiką ir jų eksploatacijos sąnaudas.

Bendrovė prognozuoja, kad ateityje gatvėse pasirodžius savavaldžiams lengviesiems automobiliams, tokios viešojo transporto priemonės kaip tramvajai taip pat turės būti aprūpintos autonomiškomis sistemomis, kurios padės išvengti susidūrimų ir įgalins efektyvesnį transporto srautų valdymą mieste.

„Siemens“ rugsėjo antroje pusėje Berlyne vyksiančioje parodoje „InnoTrans 2018“ taip pat ketina pristatyti hibridinį lokomotyvą „Vectron Dual Mode“, naujos kartos greitojo traukinio „Velaro Novo“ koncepciją, pirmuosius jau pagamintus „Mireo“ traukinius, skaitmeniniais ir debesų kompiuterijos sprendimais paremtas geležinkelių sistemos valdymo inovacijas.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24