Vilniaus autobusų ir troleibusų stotelėse atnaujinta 40 švieslenčių

2014-01-09, 18:28
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus autobusų ir troleibusų stotelėse atnaujinta 40 švieslenčių. Jose keleiviams yra pateikiama informacija apie viešojo transporto eismą realiu laiku, taip pat bus informuojama apie eismo trikdžius.

Atnaujintose švieslentėse informacija apie atvykstančius autobusus ar troleibusus pateikiama realiu laiku, kadangi autobusuose ir troleibusuose įrengta GPS sistema. Keleiviai mato, kada ir kokia transporto priemonė atvyks į stotelę, o ne viešojo transporto tvarkaraštį.

Taip pat, siekiant tinkamiau švieslentes integruoti į laukimo paviljonų dizainą, kurį sukūrė architektas lordas Normanas Fosteris, švieslentėms šalia stotelių įrengti stovai - iki tol švieslentės buvo pakabintos ant greta esančių stulpų.

Be to, planuojama, kad švieslentės bus naudojamos ir keleivių informavimui – jos ne tik rodys atvažiuojančio transporto laiką iki stotelės, bet ir praneš jeigu yra eismo sutrikimų maršrute, atsitiko kontaktinio tinklo avarija, keičiasi maršrutas ar pan.

Išspręsta ir viena iš pagrindinių švieslenčių gedimo priežasčių – netinkamas elektros tiekimas. Įrengus švieslentes 2008 metais, joms elektros buvo tiekiama troleibusų kontaktiniu tinklu. Todėl dėl didelių įtampos svyravimų jos nuolat gesdavo. Dabar švieslentes užtikrinamas atskiras, pastovus elektros tiekimas. Tai leis užtikrinti, kad švieslentės pastoviai ir nenutrūkstamai vasarą bus vėsinamos, o žiemą šildomos. Taip pat įrengus atskirą elektros tiekimo šaltinį švieslentės įrengtos tose stotelėse, kur yra didžiausi viešojo transporto keleivių persėdimo taškai. Kadangi iki tol švieslenčių energijos šaltinis buvo susieitas su troleibusų tinklu jas buvo galima įrenginėti tik tose stotelėse, pro kurias važiuodavo troleibusai.

Kadangi naujos švieslentės bus kartu su kelio ženklu „Viešojo transporto stotelė", senojo ženklo su viešojo transporto tvarkaraščiais nebereikės. Tačiau stotelėje tvarkaraščiai vis tiek bus – jie bus sumontuoti ant galinės stotelės paviljono sienelės. Jų gali prireikti, jei vyktų švieslenčių techninis patikrinimas ar operacinės įrangos atnaujinimas.

vilnius.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24