Naujasis „Dacia Duster“ – tarptautiniai bandymai Latvijoje

2018-03-23, 14:26
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Naujasis „Dacia Duster“ – tarptautiniai bandymai Latvijoje © Organizatorių nuotr.

Kovo 13–14 d. Lietuvos, Latvijos ir Estijos žurnalistai, rašantys automobilių temomis, buvo pakviesti išbandyti naująjį „Dacia Duster“ tarptautiniame bandomajame važiavime Jūrmaloje, Latvijoje. Po dviejų dienų vairavimo skirtingomis ir sudėtingomis sąlygomis bei vietovėmis, visų išvados buvo panašios – naujasis „Dacia Duster“ išlaikė išskirtinį išorinį dizainą ir visas geriausias ankstesnio modelio savybes, tuo pačiu užtikrindamas didesnį važiavimo keliais ir bekelia malonumą.

Pavasario pradžiai būdingos oro sąlygos – purvas, sniegas ir gana sudėtingos vairavimo sąlygos – puiki proga sužinoti, ką geba naujasis „Dacia Duster“. Pagrindinė bandymų dalis vyko įvairiuose 333 komplekso keliuose, kuriuose buvo galima tinkamai išbandyti visas visureigiui būdingas savybes.

Renginio dalyviai turėjo galimybę, važiuodami asfaltuota trasa bei atlikdami įvairias vairavimo valdymo užduotis, palyginti ankstesnįjį „Dacia Duster“ su naujuoju modeliu. Lietingas oras ir slidi trasa palyginimą padarė dar aiškesnį. Kelis naujosios kartos modelio pasikeitimus buvo galima išskirti net neįsėdus į automobilį. Tai patobulintas išorinis dizainas. Naujasis „Dacia Duster“ modelis išsiskiria labiau išreikštomis linijomis, pabrėžiančiomis tvirtą automobilio charakterį. Platesnis priekis, aukštesnė apatinė langų linija ir platesnė galinio buferio dugno apsauga, tarsi sako, kad šis modelis yra pasirengęs leistis į avantiūras.

Ekspertai pastebėjo, kad automobilio vairavimo padėties reguliavimas užtikrina optimalų komfortą ir pageriną vairuotojui matomumą. Naujo dizaino sėdynės yra labiau apgaubiančios ir užtikrina geresnę šoninę atramą, kai posūkiai atliekami greitai arba siaurose vietose. Taip pat labai pakeistas vairo mechanizmas. Naujasis mechanizmas yra reguliuojamas pagal vairuotojo poreikį ir turi elektrinį vairo stiprintuvą, kuris 35 % palengvina vairavimą ir padidina jo tikslumą – ši funkcija naudinga ne tik lenktynių trasoje, bet ir atliekant kasdieninius veiksmus, pavyzdžiui, automobilių stovėjimo aikštelėje. Vairavimo mechanizme taip pat įdiegta sistema, kuri reguliuoja vairo stiprintuvo jėgą priklausomai nuo transporto priemonės greičio, kad būtų užtikrintas krypties stabilumas važiuojant greitkeliuose.

Be to, naujojo „Dacia Duster“ geresnė garso izoliacija nei jo pirmtako. Automobilio kabinos izoliaciją pagerina naujoviški garsą sugeriantys ir izoliuojantys elementai, be to, tuo pačiu sumažinamas variklio ir kelio keliamas triukšmas.

Svarbiausias „Dacia Duster“ gebėjimas – tai nėra važiavimas trasoje arba gatvėje – o „laukinių“ maršrutų ir sunkaus reljefo įveikimas. Todėl bandymų dalyviai, prižiūrimi profesionalių instruktorių komandos, turėjo galimybę išbandyti naujus „Dacia Duster“ sugebėjimus ne tokiuose civilizuotuose miško keliuose, profesionaliai paruošto bekelės komplekso maršrutuose.

Naujajame „Dacia Duster“ patobulintos automobilio funkcijos, užtikrinančios važiavimą bekelės sąlygomis. Šio funkcijos, puikiai derėdamos su santykiniu automobilio lengvumu (bendras automobilio svoris apytiksliai 1300 kg) ir 210 mm klirensu, garantuoja jums patikimą bekelės kompanioną. Automobilis ypač gerai pritaikytas staigiems pakilimams ir nusileidimams. Automobilyje suderintos „Hill Start Assist“ ir „Hill Recovery Control“ sistemos, tai užtikrina daug lengvesnį važiavimą nuožulniu reljefu. Kitas naudingas automobilio aksesuaras – tai daugiafunkcinė kamera, kuri leidžia stebėti sąlygas visose keturiose automobilio pusėse ir matyti, kas ten vyksta. Ši funkcija naudinga važiuojant siauromis gatvelėmis arba automobilių stovėjimo aikštelėse, kur nedaug vietos. Važiuojant nuo didžiausios 333 bekelės trasos įkalnės, dalyviams buvo pasiūlyta atleisti stabdžių pedalą ir leisti automobiliui naudotis „Hill Descent“ technologija. Automobilis pats pasirūpina savo nusileidimo greičiu, veikdamas stabdžių mechanizmą ir taip užtikrindamas patogų bei saugų stabilumą.

Bendra išvada buvo teigiama. „Automobilis atrodo labai panašiai, tačiau kiekviena detalė yra nauja“, – automobilio pristatymo metu teigė Janusz Chodyła, [„Renault“ Lenkija spaudos atstovas]. Naujasis „Dacia Duster“ remiasi geriausiomis ankstesnio modelio savybėmis, bet šiame buvo atlikti esminiai ir nemaži beveik visų sričių patobulinimai, tačiau vis tik išlaikyta išskirtinai prieinama kaina.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24