Senamiesčiu dardančiais naujais maršrutais naudotis neskuba

2011-10-09, 14:17
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Prieš mėnesį Vilniaus senamiesčiu pradėję riedėti du nauji maršrutai (Nr. 88 ir Nr. 89) kol kas praeivių tik palydimi žvilgsniu. Kad maršrutais neskuba naudotis vilniečiai ir sostinės svečiai, sutinka ir patys viešojo transporto atstovai. Tačiau, anot jų, naujiems maršrutams prigyti reikia laiko. Visgi esą yra planas, kuris turėtų populiarinti centre riedančius autobusiukus.

„Liūdna, tikiuosi, kad kuo daugiau žmonių įlips [į naujus maršrutus], nes dabar yra bandomasis laikotarpis ir jeigu nevažiuos pakankamai žmonių, tie maršrutai bus nutraukti“, – lrt.lt sakė naujais maršrutais kasdien besinaudojanti dirbanti studentė Viktorija Vosyliūtė. Mergina pastebi, kad vakarais 89-asis maršrutas būna pustuštis, o dieną jį dažniau renkasi pensinio amžiaus žmonės ar mamos su vaikais.
„Įpročiai, žinomumas, nauda... Maršrutas turi prigyti. Sunku kol kas apie jį [naują maršrutą] kalbėti. Pavyzdžiui, 11 maršrutas visiškai „užsikrovė“ per metus“, – paskaičiavo Sostinės savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ vadovas Gintas Bliuvas. Jam iš dalies pritaria ir „Vilniaus autobusų “ vadovas Gintaras Nakutis: „Reikia žymiai daugiau laiko, kad žmonės pastebėtų, pradėtų naudotis“.
Paklaustas, ar maršrutą renkasi į Vilnių atvykę turistai, G. Bliuvas lrt.lt teigė, kad kol kas šiuose maršrutuose dažnesni keleiviai yra vietiniai gyventojai, o turistai, kol geri orai, miestą nori pereiti pėščiomis.
Pasak G. Nakučio ir G. Bliuvo, šių dviejų maršrutų ateitis turėtų paaiškėti ateinančią savaitę, kai savivaldybėje bus pristatytas naujas planas, kuriame esą yra minčių populiarinti maršrutą.
Lrt.lt primena, kad nauji maršrutai driekiasi Goštauto, Maironio gatvėmis iki Rotušės ir sujungia tris dideles automobilių statymo aikšteles: prie Seimo, požeminę Gedimino prospekte bei daugiaaukštę Tilto gatvėje ir Tymo kvartale. Naujais maršrutais kursuoja 4 ekologiškos transporto priemonės. Senamiesčio maršrutuose važinėjančiuose autobusiukuose galioja mėnesiniai ir vienkartiniai viešojo transporto bilietai, įrengta e. bilieto sistema.  

Vytenis Radžiūnas
www.lrt.lt 
www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24