Spausdinti šį puslapį

Vairuotojų budrumui stiprinti atranda ir naujų formų

2011-08-24, 06:33
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Miestų gatvėse šiomis dienomis intensyviai naujinami įspėjamieji kelio ženklai šalia pėsčiųjų perėjų ir pačios perėjos.
Šalies miestai taip rengiasi artėjančiai mokslo metų pradžiai, praneša LTV „Šiandien“.
Rugpjūčio pabaiga, kaip ir kasmet, – darbymetis besirūpinantiems eismo saugumu. Kartais dieną, o kartais naktį ryškinami ar piešiami nauji ženklai, kurie iš tolo įspėtų būti atidžius pėsčiųjų perėjose prie mokyklų – mat rugsėjį į gatves pasipilantys mokinukai dažnai būna labai išsiblaškę.


Naujai ženklinamos ir pačios perėjos, įrengiami greitį mažinantys kalneliai, pėsčiųjų salelės. Vien sostinėje iki rugsėjo 1-osios planuojama atnaujinti apie 400 perėjų, pavojingas, judriausias vietas paženklinti beveik 700 akcijos „Apsaugok mane“ ženklų.
Ši draudikų pradėta akcija, kasmet rugsėjo pradžioje skatinanti vairuotojus labiau pasirūpinti mokyklon skubančiais vaikais, Lietuvoje vyksta jau daugiau kaip dešimtmetį.
„Tai tokia akcija, kada sujudinama visuomenė, sujudinami eismo dalyviai, kad artėja ypatingas metas, reikalingas ypatingas dėmesys“, – sako Tomas Kamaitis, Vilniaus m. savivaldybės Eismo saugumo organizavimo skyriaus vedėjas.
Iki rudens geltonai žadama pažymėti po kelis šimtus Klaipėdos, Kauno ir kitų miestų gatvių. Tačiau vairuotojų budrumui stiprinti kasmet atrandama ir naujų formų.
„Pavyzdžiui, šiais metais įrengėme 15 naujų perėjų prie mokyklų. Kai kurie ženklai keičiami perėjų ženklais geltoname skyde, įrengiami papildomi kalneliai prieš perėjas, mirksintys atšvaitai perėjose – būtent šiais metais eksperimento tvarka tai padarysime trijose perėjose naudodami saulės baterijas“, – teigia T. Kamaitis.
Anot eismo saugumo specialistų, šį rugsėjį eismą sunkins ir netrukus prasidėsiantis krepšinio čempionatas – bus daug renginių, daugės ir automobilių.
Būti atidūs ir budrūs mokslo metų pradžioje tradiciškai žada ir policininkai. Bet kuriose gatvėse budės, kurias stebės ir kokių kitokių akcijų ar priemonių imsis, pareigūnai dar tariasi.
 
www.lrt.lt

Komentuoti