Žengti koja kojon su laiku

2017-01-14, 10:56
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Keleiviai gali džiaugtis naujais „Isu­zu“  autobusais Keleiviai gali džiaugtis naujais „Isu­zu“ autobusais fot. Vilniaus krašto savaitraščio

Nuo Nau­jų­jų me­tų Šal­či­nin­kų au­to­bu­sų par­ko klien­tai ga­li džiaug­tis ke­liau­da­mi dviem nau­jais „Isu­zu“ mar­kės au­to­bu­sais. Abi trans­por­to prie­mo­nės li­zin­gu įsi­gy­tos iš il­ga­me­čio part­ne­rio - UAB „Sa­lo­čiai ir part­ne­riai“. Nau­jas pir­ki­nys – tai jau aš­tun­tas įmo­nės au­to­mo­bi­lių ūkio ja­po­niš­kas au­to­bu­sas. 

Šiuo me­tu Šal­či­nin­kų au­to­bu­sų par­ke yra 55 trans­por­to prie­mo­nės. Kas­met ben­dro­vė sa­vo par­ką at­nau­ji­na ke­liais nau­jais au­to­bu­sais. Tai da­ry­ti ver­čia tiek pats gy­ve­ni­mas, tiek ir sie­kis teik­ti klien­tams aukš­tos ko­ky­bės pa­slau­gas bei stip­ri kon­ku­ren­ci­ją ke­lei­vių ve­ži­mo rin­ko­je. Nau­ji „Isu­zu“ au­to­bu­sai vie­nu me­tu ga­li vež­ti be­veik 40 ke­lei­vių, ati­tin­ka vi­sus ES ke­lia­mus eko­lo­gi­nius stan­dar­tus bei sau­gu­mo prin­ci­pus. Svar­bus pri­va­lu­mas šios ja­po­nų ga­my­bos trans­por­to prie­mo­nės vi­du­ti­niš­kai su­nau­do­ja 30 proc. ma­žiau de­ga­lų nei jų kon­ku­ren­tai, o tai, tu­rint ome­ny de­ga­lų kai­nas, Šal­či­nin­kų au­to­bu­sų par­kui tu­ri ne­ma­žą įta­ką. 

„La­bai no­rė­tu­me kas­met sa­vo par­ką at­nau­jin­ti 7-8 au­to­bu­sais. To­kį tiks­lą ke­lia­me sau at­ei­čiai. Kol kas per­ka­me ke­lis nau­jus ir ke­lis ge­ros ko­ky­bės nau­do­tus au­to­bu­sus. Kiek­vie­na­me į Vil­nių kur­suo­jan­čia­me mū­sų au­to­bu­se ke­lei­viams tei­kia­mos ne­mo­ka­mos in­ter­ne­to pa­slau­gos. Su­pran­ta­me, kad gy­ve­na­me XXI am­žiu­je ir kad tarp kas­dien iš Šal­či­nin­kų į sos­ti­nę vyks­tan­čių ke­lei­vių ne­ma­žai stu­den­tų. O jau­ni­mas, kaip ži­no­ma, da­bar tie­siog ne­iš­si­ver­čia be in­ter­ne­to“, sa­kė Šal­či­nin­kų au­to­bu­sų par­ko di­rek­to­rius Ed­gar Ob­lo­čins­ki. 

Jau dau­ge­lį me­tų ben­dro­vė dir­ba pel­nin­gai, nors ne kiek­vie­nas ap­tar­nau­ja­mų au­to­bu­sų rei­sų yra pel­nin­gas. Ne­ren­ta­bi­lių rei­sų nuos­to­lius Šal­či­nin­kų ra­jo­ne ben­dro­vė kom­pen­suo­ja pel­nu, gau­tu iš rei­sų Šal­či­nin­kai-Vil­nius ir Vil­niaus ra­jo­ne. Be to, Šal­či­nin­kų au­to­bu­sų par­kas tu­ri du tarp­tau­ti­nius rei­sus. Jo au­to­bu­sai kas­dien vyks­ta į Bal­ta­ru­si­ją Va­ra­na­vą ir Ger­vė­čius. 

Šiuo me­tu trans­por­to įmo­nė­je dir­ba per 90 dar­buo­to­jų, dau­gu­mą su­da­ro vai­ruo­to­jai. Ben­dro­vė ne­tu­ri sun­ku­mų dėl kad­rų, ta­čiau, kaip pri­pa­žįs­ta E. Ob­lo­čins­ki, jam ne­ri­mą ke­lia tai, kad jau­ni­mas ne­reiš­kia di­de­lio no­ro vai­ruo­ti au­to­bu­są. 

„Mū­sų vai­ruo­to­jų am­žiaus vi­dur­kis - dau­giau kaip 50 me­tų. Kiek­vie­nas jų yra pa­ty­ręs vai­ruo­to­jas, tik­ras sa­vo pro­fe­si­jos meist­ras, ta­čiau fak­tas yra tai, kad at­ei­ty­je juos kaž­kas tu­rės pa­keis­ti. La­bai rū­pi­na­mės vai­ruo­to­jų svei­ka­ta dar­be. Jiems kas­dien at­lie­ka­ma me­di­ci­nos kon­tro­lė ne tik tik­ri­na­mi al­ko­tes­te­riu, bet ir tik­ri­na­ma ben­dra jų svei­ka­tos būk­lė. Pa­ki­lu­sį krau­jo­spūdį tu­rin­tis vai­ruo­to­jas nie­ka­da ne­sės prie vai­ro. Ke­lei­vių ir pa­čių vai­ruo­to­jų sau­gu­mas mums yra svar­biau­sias pri­ori­te­tas“, sa­kė E. Ob­lo­čins­ki, ku­ris Šal­či­nin­kų au­to­bu­sų par­kui va­do­vau­ja nuo 1998 me­tų. 

Be­veik prieš 20 me­tų Var­šu­vos aukš­to­sios pre­ky­bos mo­kyk­los ab­sol­ven­tas sto­jo prie trans­por­to įmo­nės vai­ro, pa­li­ki­mo ga­vęs so­vie­ti­nius LAZ-us ir PAZ-us, tuš­čias ban­ko są­skai­tas ir šau­ki­mus į teis­mą su ben­zi­no tie­kė­jais. Per ke­le­rius me­tus su­ge­bė­jo re­for­muo­ti griū­van­čią įmo­nę, pa­da­ry­ti ją pel­nin­gą ir kon­ku­ren­cin­gą. Pas­ta­ruo­sius dve­jus me­tus Šal­či­nin­kų au­to­bu­sų par­kas tam­pa Lie­tu­vos kon­kur­so „Ga­ze­lė“ lau­re­a­tu. Šal­či­nin­kų trans­por­to par­kas bu­vo įver­tin­tas už sėk­min­gą ūki­nę veik­lą ir aukš­tą tei­kia­mų pa­slau­gų ko­ky­bę. 

„Ar­ti­miau­sio­je at­ei­ty­je no­ri­me įsi­gy­ti dar vie­ną nau­ją tu­ris­ti­nės kla­sės au­to­bu­są, kad at­ver­tu­me Bal­ta­ru­si­jos rin­ką. Bal­ta­ru­si­jai įve­dus be­vi­zį 5 die­nų re­ži­mą tu­ris­tams, no­rin­tiems ap­lan­ky­ti Gar­di­ną ir Au­gus­ta­vo ka­na­lą, jau ve­žė­me vie­ną eks­kur­san­tų gru­pę į mies­tą prie Ne­mu­no. Ti­ki­mės, kad nuo šių me­tų sau­sio Bal­ta­ru­si­jai su­ma­ži­nus me­ti­nės vi­zos kai­ną nuo 150 iki 60 eu­rų, dau­giau mū­sų pi­lie­čių su­si­do­mės iš­vy­ko­mis į Bal­ta­ru­si­ją, su ku­ria tu­ri­me la­bai stip­rius is­to­ri­nius ir šei­mi­nius ry­šius“, kal­bė­jo įmo­nės va­do­vas. 

Sa­vo va­do­vau­ja­mos ben­dro­vės at­ei­tį E. Ob­lo­čins­ki ma­to to­bu­li­nant pa­slau­gų ko­ky­bę, to­liau mo­der­ni­zuo­jant au­to­bu­sų par­ką bei po­pu­lia­ri­nant įmo­nę, o tam, be ki­ta ko, pra­ver­čia ir in­ter­ne­to sve­tai­nė www.bus­tur.lt.

Vilniaus krašto savaitraštis

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24