Studentai pakoreguos viešąjį transportą

2011-06-06, 12:37
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

lietuva_troleibusas_vilniuje

Daugiau kaip 8000 Vilniaus aukštųjų mokyklų studentų parengė peticiją su pasiūlymais, kaip gerinti viešojo transporto susisiekimą Vilniaus mieste.

Pastangos nebuvo bevaisės – rudens viešojo transporto tvarkaraštis turės pakeitimų.

Dar prieš metus Vilniaus universiteto Studentų atstovybė (VU SA) kartu su dar aštuonių aukštųjų mokyklų studentų atstovais suorganizavo poreikių analizę. Joje studentai nurodė, kad susiduria su sunkumais pasiekdami savo fakultetus ar bendrabučius – dėl perpildytų autobusų, retų jų važiavimo grafikų ar tiesioginių maršrutų nebuvimo.

Kaip interneto portalui lrt.lt kalbėjo akcijos koordinatorė Roma Fedosejevaitė, pagrindiniai siūlymai buvo troleibusų ir autobusų važiavimo laiko vėlinimas ar maršrutų skaičiaus didinimas. „Norėjome keisti pačius tvarkaraščius, kurie yra nesuderinti. Taip pat tam tikrų maršrutų dažnumą. Buvo svarstoma ir apie naktinius maršrutus, bet patys suprantame, kad jie yra labai brangūs", - sakė R. Fedosejevaitė.

Kalba ėjo ir apie naujus maršrutus – VU Medicinos fakulteto studentams esą kyla problemų, esant poreikiui nuvažiuoti nuo M. K. Čiurlionio gatvėje esančio fakulteto iki Santariškių klinikų. Todėl pasiūlytas maršrutas Santariškės – Didlaukio st. – Žaliasis tiltas – Sparta – Stotis. Šie ir kiti pasiūlymai buvo teikiami Vilniaus miesto merui Artūrui Zuokui, susisiekimo ministrui Eligijui Masiuliui bei kitoms atsakingoms institucijoms.

Vilniaus viešąjį transportą administruojančios savivaldybės įmonės „Susiekimo paslaugų" vadovas Gintas Bliuvas lrt.lt patikino, kad visi šie klausimai yra peržiūrėti ir nutarta, kad liepą, rengiant nuo rudens galiojančios tvarkraščius, bus į tai atsižvelgta.

„Nereiškia, kad 100 proc. viską padarysime, ko ten prašo, bet, kiek pats atsimenu, gerų pasiūlymų ten yra ir dalis bus įgyvendinta. Žmonės parašė pribrendusius klausimus, į kai kuriuos tikrai atsižvelgsime. Rudenį kažkokie pakeitimai be abejo bus", - patikino G. Bliuvas.

Pasak jo, bus žiūrima, kokie galimi naujų maršrutų srautai. Esą jeigu bus maršrutų paklausa ir „Susiekimo paslaugos" sulauks pinigų už parduotus bilietus, tai ir nauji maršrutai bus galimi. „Visi dalykai atsispindės rugsėjo mėnesio tvarkaraščiuose", - tikino G. Bliuvas.

Vytenis Radžiūnas
www.lrt.lt


Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24