Kaune išlydėti ralio „Aplink Lietuvą 2013“ dalyviai

2013-07-26, 13:51
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Penktadienį rytę  „Lietuvos motociklistų klubo" nariai iš Kaune esančio Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelio išvyko į trečią kartą rengiamą ralį „Aplink Lietuvą 2013".„Šis ralis turi istorinę prasmę ir tiesiogiai susijęs su Kauno miestu, kuriame 1928 metais ir buvo užregistruoti Lietuvos motociklininkų klubo įstatai.

Tikiuosi, jog šis žygis taps tradicinis, paskatins saugesnį važiavimą ir bus pavyzdys jauniems motociklininkams. Gero vėjo ir saugaus kelio!", - išlydėdamas ralio dalyvius kalbėjo Kauno meras Andrius Kupčinskas.Nuo Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelio pajudėję motociklininkai leisis į trijų dienų žygį. Pasak ralio organizatorių, šiais metais įkurta asociacija „Lietuvos motociklistų klubas" (LMK) yra 1928-1940 metais Lietuvoje gyvavusio  Lietuvos Motociklistų Klubo tęsinys.

Šių laikų klubo istorija prasidėjo žurnalistui ir motociklistui Rimui Bružui atradus senovinį LMK ženklelį ir pradėjus „motociklizmo" istorijos tyrinėjimus.„Su džiaugsmu noriu paskelbti, jog trečiasis ralis prasidėjo. Kaip ir kasmet, taip ir šiemet  važiuosime tarpukario ralio maršrutu, aplankysime daug įdomių miestų ir miestelių bei visi pabendrausime", - sakė  LMK prezidentas Rimas Bružas.Birželio mėnesį minint 85-erių metų „Lietuvos Motociklistų kubo" sukaktį buvo palaiminta atkurtoji klubo vėliava, kuri ralio „Aplink Lietuvą 2013" metu bus simboliškai pervežta iš laikinosios Lietuvos sostinės Kauno į Vilnių. Ralio „Aplink Lietuvą"  ištakos siekia 1931 metus, kuomet buvo surengtas pirmasis važiavimas globojamas prezidento Antano Smetonos.

www.kaunas.lt

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24