Švedų automobilių gamintoja „Saab“ neturi iš ko mokėti algų

2011-06-23, 12:42
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

saab Švedų automobilių gamintoja „Saab“ „dėl trumpalaikių lėšų stygiaus“ nebegali sumokėti atlyginimų 3,8 tūkst. savo darbuotojų, teigia motininė olandų kompanija „Swedish Automobile“ (anksčiau – „Spyker“).

„Saab“, savo finansavimo strategiją grindusi bendradarbiavimu su Kinija, birželio 13 dieną paskelbė apie bendradarbiavimą su dviem kinų kompanijom, kuris pritrauks 245 mln. eurų investicijų. Bus dirbama su automobilių platintoju „Pang Da“ ir gamintoju „Zhejiang Youngman Lotus Automobile“.

Tačiau „Saab“ gamykla Trollhattane, vakarų Švedijoje, nebedirba nuo birželio 8 dienos. Pirmadienį automobilius surinkinėjantiems darbuotojams pasakyta darbe nesirodyti iki liepos 4-osios, praneša naujienų agentūra AFP.

Ketvirtadienį išplatintame pranešime motininė įmonė teigia: „Swedish Automobile“ paskelbia, kad „Saab Automobile“ negalės sumokėti atlyginimų darbuotojams, nes dar negavo trumpalaikių lėšų“.

„Saab“, kurioje dirba 3,8 tūkst. žmonių, 2010 metų pradžioje buvo išgelbėta paskutinę minutę, kai ją iš JAV kompanijos „General Motors“ nusipirko maža olandų įmonė „Spyker“.

Nuo to laiko „Spyker“, kalbėjusi apie dideles su „Saab“ susijusias ambicijas, svirduliuoja nuo vienos lėšų krizės prie kitos. Ankstesnis susitarimas su Kinijos įmone žlugo.

Siekiai bendradarbiauti su Kinijos įmonėmis iš vienos pusės susiję su noru užsitikrinti finansavimą, iš kitos – gauti platesnį priėjimą prie sparčiai augančios Kinijos automobilių rinkos.

www.lrt.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24