Vienoje iš pavojingiausių Kauno sankryžų bus įrengtas naujas šviesoforas

2013-07-15, 14:49
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Nuo rudens pradžios eismą Raudondvario pl. ir Romainių g. sankryžoje reguliuos naujas šviesoforas. Jį įrengs konkursą laimėjusi bendrovė „Eismo juosta".

„Šviesoforas šioje sankryžoje turėjo būti įrengtas dar praėjusiais metais. Tačiau ilgiau nei pusmetį Kauno miesto savivaldybė bylinėjosi teisme su vienu iš viešojo pirkimo konkurse dalyvavusių rangovų dėl konkurso rezultatų. Neseniai vykusio teismo sprendimu buvo konstatuota, jog savivaldybės veiksmai buvo teisėti ir buvo leista sudaryti sutartį dėl šviesoforo įrengimo", - teigė Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Sutartį su savivaldybe pasirašiusi bendrovė „Eismo juosta" įsipareigojo šviesoforą įrengti per 2 mėnesius. Projekto vertė siekia 200 tūkst. Lt.

Kauno miesto savivaldybės Eismo saugumo komisiją Raudondvario pl. ir Romainių g. sankryžą yra įvardijusi kaip vieną iš pavojingiausių. Tikimasi, jog įrengus šviesoforą, šioje sankryžoje ženkliai sumažės eismo įvykių.

„Įvertinus eismo srautus, šiai sankryžai šviesoforas yra būtinas. Raudondvario plentu vyksta intensyvus eismas.. Tuo tarpu „Regitroje" egzaminą laikantys būsimi vairuotojai ir visi, besileidžiantys nuo Romainių kalno, norėdami išsukti į Raudondvario plentą, susiduria su sunkumais. Neretai čia kyla avarinės situacijos", - sakė Kauno miesto savivaldybės Eismo saugumo komisijos pirmininkas Vytas Bancevičius.

www.kaunas.lt

www.L24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24