Spausdinti šį puslapį

Briuselis įvertino Lietuvos pažangą kovojant su karu keliuose

2011-06-22, 06:33
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

5_1308654297_21Europos transporto saugumo taryba Briuselyje paskelbė, kad Lietuva yra viena iš pirmaujančių Europos Sąjungos valstybių mažinant eismo nelaimėse žuvusių žmonių skaičių.

Praėjusiais metais Lietuvos keliuose žuvo 300 žmonių – tai yra 58 proc. mažiau nei 2001 m., kai žuvo daugiau kaip 700 žmonių.

Įvertinusi Lietuvos pasiekimus Europos transporto saugumo taryba mūsų šaliai skirtą apdovanojimą įteikė susisiekimo ministrui Eligijui Masiuliui.

„Malonu, kad Lietuva yra giriama kaip viena iš nedaugelio Europos Sąjungos valstybių, kuriai pavyko pasiekti užsibrėžtą tikslą – per dešimtmetį žuvusiųjų keliuose skaičių sumažinti perpus“, - sakė E.Masiulis.

Jis Briuselyje kolegoms iš kitų šalių pristatė Lietuvos pasiekimus ir priemones, naudotas mažinant nelaimių keliuose skaičių. Per keletą metų pagal šį rodiklį Lietuvai pavyko aplenkti kelias kaimynines, o taip pat Rytų ir Pietų Europos valstybes, todėl mūsų šalis jau nėra eismo saugumo autsaiderė.

Lietuva yra išsikėlusi tikslą ateityje patekti į saugiausių Europos valstybių pirmąjį dešimtuką.

Greičiausiai nelaimių keliuose skaičius pradėjo mažėti 2008 m., kai buvo sugriežtintos bausmės už kelių eismo taisyklių pažeidimus, pradėta intensyviai rekonstruoti avaringus kelių ruožus.

Ministras pabrėžė, kad norint ir toliau mažinti autoįvykių skaičių būtina tęsti visuomenės švietimą, kelių rekonstrukciją, tobulinti nuobaudų sistemą ir mažinti galimybes išvengti bausmės. E.Masiulis ragina didesnį dėmesį kelių eismo saugumui skirti miestų ir rajonų savivaldybes, nes avaringumas miestų gatvėse ir rajoniniuose keliuose yra didesnis.

sumin.lt

Komentuoti