Pirmininkavimo metu policija skirs daugiau dėmesio saugumui

2013-07-02, 12:36
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Europos Sąjungos Tarybai pirmininkausiančios Lietuvos sostinėje Vilniuje ir kituose miestuose artimiausią pusmetį vyks daugiau nei du šimtai renginių. Tarp jų - bent 20 aukščiausio lygio viršūnių susitikimų, 7 tūkst. aukšto rango pareigūnų vizitų, Lietuvoje lankysis gausybė užsienio žurnalistų ir kitų svečių.

Policija dės visas pastangas, kad gausus pirmininkavimo renginių maratonas nuo pat liepos iki gruodžio darytų kuo mažiau įtakos eismui ir viešajai tvarkai. Dėl to pasistengti turės ir gyventojai bei vairuotojai - pareigūnai prašo jų supratingumo ir pakantumo užleidžiant kelią delegacijų kortežams. Vairuotojai raginami atidžiau stebėti kelio ženklus, kurie, priklausomai nuo renginių, gali keistis. Tarkime, kur anksčiau buvo leidžiama statyti automobilius, vieno ar kito renginio metu gali atsirasti apribojimų, ir pan.

Svarbiausi įvairių delegacijų maršrutai drieksis iš ir į oro uostą, taip pat - į viešbučius, centrą, renginių vietas, tad šiose atkarpose bus reikalingas ypatingas vairuotojų budrumas.

Viso pirmininkavimo metu viešąją tvarką užtikrins papildomos policijos pajėgos. Pavyzdžiui, patruliai važinės viešuoju transportu, papildomos policijos pajėgos patruliuos Vilniaus centre, numatomas atskiras darbas su asocialiais, neblaiviais, taip pat išmaldos prašančiais asmenimis, vyks griežtesnė kova su prostitucija.

Ypatingas dėmesys bus skiriamas objektams, kuriuose vyks su pirmininkavimu susiję renginiai. Be to, nuolatinėje parengtyje bus pareigūnai, kurių darbas - provokacijų, protestų, išpuolių prevencija.

www.policija.lt

www.L24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24