Už beprotišką greitį - beprotiškos baudos

2013-05-31, 07:42
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Seime registruotos Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisos, kuriomis siūloma gerokai padidinti baudas vairuotojams, viršijantiems leistiną greitį. Pasak projekto autorių, greičio viršijimas yra pagrindinė priežastis, dėl kurios vyksta nelaimės keliuose, skelbia penktadienio "Respublika".

Tačiau šalies vadovai, kuriuos Vadovybės apsaugos departamento vyrukai vežioja su vėjeliu ir dažnai sukelia avarines situacijas, ir toliau skraidys. Jiems greičio ribojimas negalioja. Seimo narys Antanas Matulas (projektą pasirašė ir parlamentarė Vida Marija Čigriejienė) aiškina, kad baudas kelių gaidžiams reikia griežtinti, nes dėl greičio viršijimo Lietuvoje užregistruojama vis daugiau eismo įvykių, kuriuose susižeidžia ar žūva žmonės.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos duomenimis, eismo įvykiuose žuvusiųjų skaičius, tenkantis 1 mln. gyventojų, 2012 metais buvo 100 žmonių ir Lietuva pagal šį žuvusiųjų skaičių ES yra 27 vietoje iš 27.

Pagal numatomas pataisas būtų padidintos visos baudos už bet kokį greičio viršijimą. Pavyzdžiui, nustatyto greičio viršijimas daugiau nei 50 km/h patyrusiam vairuotojui užtrauktų nebe 1 000-1 500 litų baudą atimant vairuotojo pažymėjimą 1-3 mėnesiams, o 1 500-2 000 litų ir pažymėjimo atėmimą 6-12 mėnesių arba administracinį 14 parų areštą prarandant teisę vairuoti metams vietoj dabar galiojančių pusės metų.

Tačiau paklaustas, ar būtų griežčiau vertinami ir, pavyzdžiui, valstybės vadovus vežiojantys Vadovybės apsaugos departamento darbuotojai, A. Matulas kažkodėl supyko, tačiau pripažino, kad piktnaudžiavimų yra. "Valstybės vadovai kartais iš anksto susiplanuoja tokią darbotvarkę, kad akivaizdu, jog teks viršyti leistiną greitį, o tai piktina visuomenę... Bet būna, kad kartais tikrai reikia skubėti", - pripažino A. Matulas, net neslėpdamas, kad panašiai darbotvarkes būdamas premjeru tvirtindavosi ir jo partijos pirmininkas Andrius Kubilius.

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24