Spausdinti šį puslapį

Neketinama įsileisti dešniavairių automobilių

2011-07-15, 15:41
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

pravij_rul-Lietuva ir toliau laikysis pozicijos, kad EK reikalavimas leisti registruoti dešiniavairius automobilius Lietuvoje neatitinka šalies interesų.
Apie tai Lietuvos susisiekimo ministras Eligijus Masiulis informavo penktadienį Vilniuje viešintį Europos Komisijos (EK) viceprezidentą ir komisarą, atsakingą už transporto klausimus, Siimą Kallasą.


EK nuomone, Lietuva nepagrįstai draudžia eksploatuoti transporto priemones su vairu dešinėje pusėje. „Lietuvos keliai ir kita infrastruktūra nėra pritaikyta nuolatiniam važinėjimui dešiniavairiais automobiliais. Jei Lietuvos gyventojai pradėtų čia registruoti ir važinėti iš Didžiosios Britanijos ir kai kurių kitų šalių atvežtais automobiliais, avarijų skaičius beabejotinai išaugtų“, – sakė E. Masiulis.
Kaip teigiama Susiekimo ministerijos pranešime, pasaulinės studijos rodo, kad eismo įvykio tikimybė dalyvaujant priešingos eismo juostos eisme padidėja 32 proc.
Ypatingas pavojus esą kiltų, jei įmonės Lietuvoje pradėtų važinėti dešiniavairiais vilkikais ir kitais sunkiaisiais automobiliais. Dešiniavairiai automobiliai taip pat sunkiai įsivaizduojami viešojo transporto srityje.

www.lrt.lt

Komentuoti