Artūras Zuokas: privatūs mikroautobusai tikrai bus panaikinti

2013-05-27, 11:03
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus meras Artūras Zuokas ir toliau laikosi savo pozicijos bei žada, kad privatūs mikroautobusai sostinėje tikrai išnyks. Jis tvirtina, kad „mikriukus“ pakeis viešojo transporto greitieji autobusai.

„Daugelis autobusų maršrutų važinės ir po liepos 1 d., šitaip bus užtikrintas susisiekimas su miesto centru ir greitaisiais maršrutais. Mikriukai iš tikrųjų bus panaikinti ir nereikia žavėtis tuo, kad jie nuveždavo į centrą greitai ir aplenkdami spūstis. Tai buvo daroma rizikuojant keleivių saugumu ir dažnai pažeidžiant Kelių eismo taisykles. Todėl nuo liepos 1 d. mikriukus pakeis greitieji autobusai. Į centrą galėsite nuvažiuoti greitai ir, svarbiausia, – saugiai“, – interviu savaitraščiui „Vilniaus diena“ sakė A. Zuokas.

Pasiteiravus, ar Vilniuje kada galėtų būti nemokamas viešasis transportas kaip yra Taline, meras atsakė, kad tai miestui būtų per brangu.

„Talino miestui tai taip pat daug kainuoja – asignavimą viešajam transportui jie turėjo padidinti daugiau nei 70 mln. litų. Šiuo atveju Vilniuje dėl sudėtingos finansinės situacijos padidinti viešojo transporto finansavimo negalėtume – jeigu būtų priimtas sprendimas, kad transportas turėtų būti nemokamas, visiškai turėtume atsisakyti finansuoti kurią nors kitą savivaldybės veiklos sritį (pvz. švietimą, sveikatos ar socialinių klausymų sektorių)“, – teigė sostinės meras.

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24