E. Masiulis: kelias Radviliškis–Šiauliai taps greitkeliu

2011-07-20, 14:09
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šiandien iškilmingai atidaromas rekonstruotas kelio Radviliškis–Šiauliai pirmasis ruožas. Užbaigus antrojo etapo darbus, kitų metų rudenį kelionės tarp Šiaulių ir Radviliškio taps greitesnės ir trumpesnės.
„Kelias tarp Šiaulių ir Radviliškio greitai taps analogu kur kas ilgesnei magistralei Vilnius–Kaunas. Ateityje naujuoju kur kas saugesniu keturių eismo juostų keliu vasaros sezono metu bus galima važiuoti 110 km per valandą greičiu“, – sakė susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.


Tarp Šiaulių ir Radviliškio pastebimai pagerės eismo sąlygos – platesnė važiuojamoji dalis, rekonstruotos sankryžos, tiesiamas Kairių aplinkkelis, diegiamos eismo saugos priemonės jau kitais metais sudarys galimybę šiam keliui suteikti greitkelio statusą.

Šiuo metu visiškai atnaujintas 6,5 km ilgio kelio ruožas. Darbai vyko nuo Radviliškio miesto ribos, pratęsiant 2008 m. rekonstruotą kelio per miestą dalį.

Taip pat buvo nutiesta 11,4 km jungiamųjų kelių bei 1,7 km pėsčiųjų ir dviračių takų. Rekonstruotos trys sankryžos, viena iš jų – į žiedinę. Ties Šniūraičių kaimu įrengtas tunelinis viadukas, požeminė pėsčiųjų perėja, Kutiškių sankryžoje – pravaža automobiliams ir pėstiesiems.

Dviratininkams įrengtos penkios poilsio aikštelės su suoliukais ir stovais dviračiams, prie miško įrengta apšviesta poilsio aikštelė su pavėsinėmis ir suolais. Numatoma, kad baigus šiuo metu tęsiamus rekonstrukcijos darbus, šalia kelio nutiestais naujais dviračių takais ir jungiamaisiais keliais dviratininkai galės važiuoti visame ruože tarp Šiaulių ir Radviliškio.

Bendra atliktų darbų vertė – 76,5 mln. Lt. Didžioji dalis pinigų gauti iš Europos Sąjungos sanglaudos fondo.

Šiuo metu vyksta antrojo rekonstrukcijos etapo darbai, apimantys daugiau kaip 9 km ilgio kelio ruožą. Bus nutiestas Kairių miestelio aplinkkelis, įrengtos kelios požeminės perėjos, viadukai, pravažos, naujos sankryžos.


transp.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24