Airijoje ketinama uždrausti rūkyti automobiliuose

2011-07-28, 15:26
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Airija gali tapti pirmoji pasaulyje valstybė, draudžianti rūkyti automobiliuose. Tokius planus jau svarsto Airijos valdžia.

Daktaro Jameso Reilly, Airijos sveikatos ministro iniciatyva šiuo metu atidžiai peržiūrinėjama tabako politika. Airių sveikatos pareigūnai analizuoja dvi galimybes. Pirmasis svarstomas variantas – uždrausti rūkyti automobiliuose, kurių salone yra vaikų, jaunesnių nei 16 metų. Antrasis – visiškas rūkymo automobilyje draudimas. Airija buvo pirmoji Europos šalis, uždraudusi traukti dūmą kavinėse ir baruose. Rūkyti pagal dabar galiojančius įstatymus negalima jau ir taksi, darbo automobiliuose ir furgonuose, turinčiuose darbo vietos statusą, rašoma telegraph.co.uk.


Eismo priežiūros tarnybos atstovas Conoras Faughnanas vis dėl to mano, kad vairuotojai tokį įstatymą gali palaikyti „ideologiniu“ įsibrovimu į jų automobilius, kitaip tariant – privačią erdvę.
„Sekant šia logika, kitas žingsnis turėtų būti draudimas rūkyti taip pat ir namuose ar visiškas rūkymo uždraudimas“ – samprotavo jis.
Norma Cronin, Airijos vėžio asociacijos atstovė spaudai teigė, kad „Suaugusieji gali pasirinkti, ar būti prirūkytoje patalpoje, ar ne. Tuo tarpu vaikams tokia pasirinkimo laisvė suvaržyta – jie negali kada panorėję palikti dūmų pilno automobilio“.

www.lrt.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24