Susisiekimo ministerija netrukdys aviacijos bendrovei "airLituanica", teigia ministras

2013-05-06, 12:10
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susisiekimo ministerija netrukdys gauti licenciją bendrovei "airLituanica", įkurtai Vilniaus savivaldybės iniciatyva, sako susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

"Susisiekimo ministerijos užduotis - netrukdyti", - "Laisvosios bangos" laidai "Visraktis" sakė ministras.

Ministras teigė palankiai vertinąs idėją įsteigti Lietuvos, Latvijos ir Estijos oro bendrovę, nors, jo teigimu, Latvijos bendrovė "airBaltic" patiria nuostolių, o Estijos bendrovę "Estonian Air" nuo bankroto gelbėja vyriausybė.

Pasak R. Sinkevičiaus, konkurencija tarp Vilniaus ir Kauno aerouostų - nereikalingas dalykas. Šiuo metu rengiama tų aerouostų veiklos ekonominė studija.

ELTA primena, kad Vilniaus meras Artūras Zuokas, lankęsis Pietų Afrikos Respublikoje (PAR), teigia radęs strateginį investuotoją bendrovei "airLituanica". Esą šiuo siūlymu susidomėjo dvi PAR įmonės. Anksčiau meras yra žadėjęs, kad nauja skrydžių bendrovė "airLituanica" veiklą esą galėsianti pradėti jau gegužę arba birželį. Meras skaičiavo, jog ši aviakompanija Vilniaus miestui ir Lietuvos ekonomikai galėtų sukurti ne mažiau kaip 1200 darbo vietų.

A. Zuokas apie planus kurti nacionalinę oro linijų kompaniją "airLituanica" prabilo praėjusių metų vasarį. Vilniaus savivaldybės valdoma bendrovė "airLituanica", pagal A. Zuoko planus, turėtų tapti baziniu lietuvišku oro transporto paslaugų teikėju.

Pirmadienį žiniasklaida rašo, kad jau yra ženklų, jog Vilniaus projektas "airLituanica" vis dėlto taps realybe, - įmonės vadovas Erikas Zubrus sako, kad iki Lietuvos pirmininkavimo ES liepą abu lėktuvai turėtų pradėti skrydžius, o Civilinės aviacijos administracija tvirtina, jog gauti leidimus vykdyti skrydžius bendrovei prireiks mėnesio.

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24