Spausdinti šį puslapį

Kuo skiriasi OLED ir Q-LED TV?

2019-07-17, 13:59
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Kuo skiriasi OLED ir Q-LED TV? Pranešimo spaudai autorių nuotr.

Dažniausiai informacijos ieškome internete, nes tam nereikia daug laiko ir pastangų. Taip pat elgiamės ir rinkdamiesi tokius elektroninius įrenginius kaip televizorių – reikiamą informaciją apie susijusias technologijas randame internete. Tačiau kartais, neįsigilindami į smulkmenas, galime neteisingai suprasti pateikiamą informaciją. Taip gali nutikti, jei informaciją gauname iš interneto svetainių, kur nėra pateikiama išsami informacija apie gaminį.

Vienas naujausių to pavyzdžių TV technologijų segmente yra Q-LED ir OLED pavadinimų panašumas. Šios, gerokai viena nuo kitos besiskiriančios technologijos, viena su kita painiojamos, o jų lyginimas užgožia pagrindinius OLED TV privalumus. Siekiant iliustruoti šių technologijų skirtumus, toliau pateikiami pagrindiniai kiekvienos iš jų pranašumai.

OLED TV technologija veikia organinių šviesą skleidžiančių diodų pagrindu, todėl televizoriui nėra reikalingas foninis apšvietimas. Ši naujos kartos technologija leidžia kurti naujo dizaino televizorius, pavyzdžiui, su ypač plonais (panašaus storio kaip tapetai) ekranais arba su suvyniojamais ekranais. OLED technologija taip pat pakelia vaizdo kokybę iki dar neregėto lygio.

Tačiau Q-LED technologijos pagrindas yra LCD LED ekranas, kuriam reikalingas foninis apšvietimas vaizdui sukurti, rašoma pranešime spaudai.

Tobula juoda spalva

OLED televizoriams nereikalingas foninis apšvietimas, todėl kiekvieną atskirą pikselį galima įjungti ar išjungti pagal poreikį. Tokiu būdu išgaunama tobula juoda spalva – to, deja, negalima pasakyti apie Q-LED technologiją, nes, kaip ir visi LCD LED televizoriai, Q-LED turi turėti foninį apšvietimą.

Kontrastas

Q-LED televizorių asortimentas yra gana platus ir kiekvieno modelio vaizdo kokybė paprastai skiriasi. Geriausi Q-LED televizoriai turi foninį apšvietimą, suskirstytą į daugybę blokų, kurie įsijungia pagal poreikį. Tačiau OLED televizoriai turi daugiau pranašumų, iš kurių svarbiausias – jiems nėra reikalingas foninis apšvietimas, kiekvienas pikselis gali rodyti reikiamą spalvą, todėl vaizdo kontrastas OLED televizoriuose yra geresnis.

Ryškumas

Q-LED televizoriai turi papildomą foninį šviesos šaltinį, todėl jų ryškumas yra didesnis nei OLED televizorių. Ekrano ryškumas yra svarbus kriterijus, tačiau jį reikėtų vertinti atsižvelgus į juodos spalvos kokybės ir ekrano kontrastą.

Ekrano raiška, vaizdo apdorojimas ir kiti vaizdo kokybės veiksniai

Tokie kokybės kriterijai kaip ekrano raiška ir vaizdo apdorojimas priklauso ne tiek nuo Q-LED ar OLED technologijos, o nuo vaizdo procesoriaus ar skydelio raiškos. Pavyzdžiui, tiek OLED, tiek Q-LED televizoriai dabar turi 4K ar 8K raiškos ekranus. Abi technologijos gali užtikrinti vienodą vaizdo kokybės ir kitų elementų sustiprinimą.

Matymo kampas

OLED technologija suteikia geresnį matymo kampą, t. y. galimybę mėgautis geros kokybės vaizdu iš skirtingų matymo kampų. Paminėtina, kad Q-LED ir LED televizoriuose dažnai būna integruota papildomų technologijų, kurios išplečia matymo kampą, bet tokios technologijos neužtikrina idealaus foninio apšvietimo visame ekrane kaip OLED TV, todėl žiūrint iš skirtingo kampo vaizdo spalvos paprastai skiriasi.

Apžvelgę pagrindinius Q-LED ir OLED technologijos pranašumus ir trūkumus, iš esmės galime konstatuoti, kad OLED TV paprastai užtikrina geresnį vaizdą. Pasirinkus OLED TV, jus džiugins pažangiausia TV technologija, o kartu ir geriausios kokybės vaizdai.

Komentuoti