Andrius Kubilius ir Irena Degutienė lankosi Švedijoje

2011-08-15, 07:55
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos premjeras Andrius Kubilius ir Seimo pirmininkė Irena Degutienė pirmadienį Švedijoje dalyvaus renginiuose, kurie skirti Baltijos valstybių nepriklausomybės ir santykių su Švedija atkūrimo dvidešimtmečiui paminėti.

Premjeras komandiruotę į Švediją suderino su dviračiu žygiu.


A.Kubilius ir I.Degutienė Stokholme susitiks su Baltijos šalių ir Švedijos parlamentų vadovais, premjerais, Stokholme reziduojančiais Baltijos valstybių ambasadoriais, Baltijos valstybėse reziduojančiais Švedijos ambasadoriais, istorinėmis asmenybėmis iš Baltijos valstybių ir kitais garbingais svečiais.
Abu jie dalyvaus simboliniame "Pirmadienio mitinge" Normalmstorgo aikštėje. Šis renginys primins prieš du dešimtmečius Švedijos sostinėje surengtus 79 "pirmadienio judėjimo" mitingus, per kuriuos manifestuota remiant Baltijos valstybių nepriklausomybės siekį.
"Švedijos parama ir pagalba Lietuvai atkūrus nepriklausomybę buvo labai svarbi. Iki šiol prisimename tuomet ypač mus džiuginusį faktą: Švedijos - pirmosios iš Europos šalių - ambasados atidarymą Vilniuje 1991 metų rugpjūtį", - prieš vizitą teigė Lietuvos Seimo pirmininkė.
I.Degutienė ir A.Kubilius į Vilnių grįš pirmadienio vakarą.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24