Seimas parėmė LLRA pasiūlymą

2015-11-08, 15:12
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Kaip pažymėjo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos Seimo frakcijos narė Rita Tamašunienė, ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogų atlyginimų ir mokytojų atlyginimų skirtumas yra milžiniškas, nors visi turi atitikti vienodus reikalavimus, nuolat kelti kvalifikaciją Kaip pažymėjo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos Seimo frakcijos narė Rita Tamašunienė, ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogų atlyginimų ir mokytojų atlyginimų skirtumas yra milžiniškas, nors visi turi atitikti vienodus reikalavimus, nuolat kelti kvalifikaciją © L24 (Fot. Marian Paliuškevič)

Ketvirtadienį Seimas vakarinio posėdžio metu priėmė Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pasiūlytą Seimo rezoliucijos projektą dėl ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogų atlyginimų suvienodinimo su mokytojų atlyginimais.

LLRA Seimo frakcijos parengtas rezoliucijos projektas buvo pateiktas spalio 13 dieną ir sulaukė didelio įvairių Seimo politinių grupių atstovų palaikymo – be LLRA Seimo frakcijos atstovų, dokumentą pasirašė dar 23 parlamentarai.

Kaip pažymėjo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos Seimo frakcijos narė Rita Tamašunienė, ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogų atlyginimų ir mokytojų atlyginimų skirtumas yra milžiniškas, nors visi turi atitikti vienodus reikalavimus, nuolat kelti kvalifikaciją.

Ši rezoliucija – vienas iš LLRA žingsnių socialiai teisingos politikos įgyvendinimui Lietuvoje. Lietuvos lenkų rinkimų akcija jau ne kartą pasisakė už visų dirbančiųjų teises ir kėlė į viešumą ne tik netinkamo darbo užmokesčio, bet ir naujojo socialinio modelio problemas. 

Pateikiame visą rezoliucijos tekstą:

REZOLIUCIJA
DĖL IKIMOKYKLINIO IR PRIEŠMOKYKLINIO UGDYMO PEDAGOGŲ ATLYGINIMŲ SUVIENODINIMO SU MOKYTOJŲ ATLYGINIMAIS

Lietuvos Respublikos Seimas,
atsižvelgdamas į ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo svarbą,

atkreipdamas dėmesį į tai, kad ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogams keliami tokie patys reikalavimai kaip ir mokytojams - turėti aukštąjį universitetinį išsilavinimą, nuolat kelti kvalifikaciją. Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogai su savo auklėtiniais taip pat įgyvendina projektinę veiklą, dalyvauja rajonų ir šalies konkursuose, su kiekvienu vaiku dirba individualiai ir be pertraukų,

reikšdamas susirūpinimą dėl to, kad ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogų atlyginimai žymiai skiriasi nuo mokytojų atlyginimų, tačiau darbo laiko atžvilgiu mokytojas, dirbantis pilnu etatu, turi išdirbti 18 savaitės valandų, o ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogas  – 36 valandas,

pripažindamas tai, kad ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogams tenka didžiulė atsakomybė ugdant mažo žmogaus asmenybę,

pabrėžia, kad švietimas yra vienas svarbiausių valstybės prioritetų, klojantis tvirtą pamatą valstybės ateičiai;

siūlo nuo 2016 m. sausio 1 d. suvienodinti ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogų atlyginimus su mokytojų atlyginimais.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24