Krašto apsaugos ministrė R. Juknevičienė: pirmas rezervo karių kvietimas pranoko visus lūkesčius

2011-08-18, 12:39
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė trečiadienį Gaižiūnų poligone, Rukloje (Jonavos r.) dalyvavo 96 rezervo karių pratybų pristatyme. Pratybose, vykstančiose rugpjūčio 8 – 21 dienomis, pirmą kartą po beveik 10 metų pertraukos karinius įgūdžius atnaujina rezervo kariai, tarnavę 2005-2008 metais Lietuvos kariuomenės Motorizuotoje pėstininkų brigadoje „Geležinis Vilkas“.


„Džiaugiuosi, kad į kvietimą atnaujinti karinių įgūdžių atsiliepė tris kartus daugiau karių nei buvo numatyta pakviesti. Pirmas bandymas pranoko visus lūkesčius, žmonės atėjo labai motyvuoti, ¬– sakė R. Juknevičienė. – Lietuvai nereikia didelės reguliarios kariuomenės, o rezervo kariai kaip tik užpildo tą spragą, kai esant reikalui, visuomenėje, civiliuose darbuose dirbantys asmenys, būtų pakviesti ir užpildytų reikiamus pajėgumus“.
Brigados „Geležinis Vilkas“ vadas pulkininkas Valdemaras Rupšys teigė, kad pratybos vyksta labai sklandžiai, o rezervo karių motyvacija – aukšta.
„Jie labai gerai supranta, kodėl yra pašaukti, kokios jų funkcijos ir kad rezervo karių rengimas yra būtinas valstybės gynybai“, – kalbėjo Brigados vadas. Pasak jo, jei rezervo kariai pareikš norą grįžti tarnauti į kariuomenę, - tokia galimybė yra.
Pratybose dalyvavę kariai pozityviai atsiliepė apie mokymus ir teigė svarstysiantys galimybę vėl sugrįžti į profesinę karo tarnybą.
Pirmąją savaitę kartotinių pratybų dalyviai buvo supažindinti su nauja ginkluote, ekipuote bei įranga.
Nuo rugpjūčio 15 d. Rukloje taip pat įsikūrusiame Motorizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotajame pėstininkų batalione jie treniruojasi įvairiu paros metu vykdyti kolektyvines skyriaus lygmens užduotis ir gyvena Gaižiūnų poligone įrengtoje lauko stovykloje.
Kitąmet atnaujinti karinių įgūdžių planuojama pakviesti apie keturis šimtus rezervo karių.
Pratybų pristatyme taip pat dalyvavo Sausumos pajėgų vadas generolas majoras Jonas Vytautas Žukas, ministrės patarėjas atsargos generolas Jonas Kronkaitis, kariuomenės pajėgų ir valdybų vadai, pratybose dalyvaujančių karių darbdaviai ir kiti. 
www.kam.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24