Valdemar Tomaševski: Piliečiai yra apgaudinėjami. Negalime tylėti

2015-10-16, 16:23
Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Valdemar Tomaševski: Piliečiai yra apgaudinėjami. Negalime tylėti © L24 (V. Jusel nuotr.)

Šiandien prie Vyriausybės rūmų buvo surengta protesto akcija „Prieš neteisingą politiką socialinėje ir švietimo srityse". Mitinguojančius remianti Lietuvos lenkų rinkimų akcija surengė Seime spaudos konferenciją.

Kaip pareiškė LLRA frakcijos Seime seniūnė Rita Tamašunienė, tuo metu, kai Lietuvos dirbančiųjų padėtis vis labiau blogėja, šalies Vyriausybė nesiima jokių veiksmų padėčiai pagerinti. Pasak R. Tamašunienės, valdžia, užuot sprendusi realias dirbančiųjų problemas, kuria vis naujas problemas. „Vakar Seime buvo prastumtas naujas socialinis modelis, kuris buvo pateiktas Seimui nesuderinus su Trišale taryba ir neatsižvelgus į visus punktus, kurie buvo suderėti Trišalėje taryboje. Šis dokumentas dar labiau riboja darbuotojų teises", - pareiškė parlamentarė.

Seimo narė pridūrė, kad LLRA frakcijos Seime nariai, neleisdami sau pamiršti apie savo įsipareigojimus rinkėjams ir negalėdami pasyviai stebėti vis labiau blogėjančią Lietuvos piliečių socialinę padėtį, parengė ir užregistravo Seime keletą rezoliucijų, kurios susilaukė kitų Seimo narių palaikymo.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcija LR Seime užregistravo dviejų rezoliucijų projektus, kuriais siekia padidinti ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogų bei viešojo sektoriaus įstaigų ir organizacijų darbuotojų, nepriskiriamų valstybės tarnautojų kategorijai, atlyginimus.

Palaikymą šiandienos mitingui išreiškė Lietuvos švietimo ir mokslo profesinių sąjungų federacija. Vilniaus rajono švietimo darbuotojų profsąjungos pirmininkė Svetlana Juodelienė konferencijoje pareiškė, kad organizacija remia piketuojančių žmonių reikalavimus, dėl, be kitų, švietimo darbuotojų darbo stabilumo užtikrinimo, socialinių garantijų, tinkamo mokyklų ir ikimokyklinio ugdymo įstaigų finansavimo, tinkamo atlyginimo už darbą.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pirmininkas, Europos Parlamento narys Valdemar Tomaševski pareiškė, kad vakarykštis balsavimas Seime įrodė, kad mūsų šalies piliečiai neturi atramos parlamente. „Tai buvo gėdingas balsavimas", - konstatavo LLRA lyderis.

„Naujasis Darbo kodeksas radikaliai apriboja darbuotojų teises. Mūsų šalies dirbantieji šiuo metu gauna mažiausius atlyginimus Europoje, turi mažiausias socialines garantijas. Blogesnė yra tik bulgarų situacija. Tuo tarpu Vyriausybė nieko nedaro siekdama pagerinti situaciją, o netgi ją blogina", - nuogąstavo politikas.

„Lietuvos lenkų rinkimų akcijos vyriausioji taryba priėmė sprendimą palaikyti mitinguosiančius. Nematome kitos išeities: Seime trūksta geros valios, o Vyriausybė nevykdo savo programos. Piliečiai yra apgaudinėjami", - pabrėžė LLRA lyderis.

Šiandieninę protesto akciją europarlamentaras pavadino „naujos kokybės mitingu", nes dėl savo teisių petys petin kovos tiek tautinių mažumų atstovai, tiek profesinės sąjungos.

„Jei parlamente nėra norinčių ginti piliečių teises, vienybė yra būtina. Neatmestina galimybė, kad mitingų tik daugės ir jie bus dar gausesni, nes darbuotojai nemato kito kelio, kaip galėtų apginti savo teises", - vertindamas dabartinę situaciją šalyje ir piliečių nuotaikas, prognozuoja V. Tomaševski.

Komentarai  

 
#10 jacek 2015-10-25 20:07
Labai gerai kad Tomaševski pradėjo kovoti už LIetuvos gyventojų gerovę -tai kažkas naujo.Mitinguot vežami Vilniaus raj gyventojai.Iš mokyklų-mokytojai pagal sąrašą.Eidamas į eeuroparlamento žadėjo kovoti su Astravo jėgaine ir 50 km bevizį režimą su Baltarusija.Kodėl nėra kovos?
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#9 Šalčininkietis 2015-10-20 18:18
Diskutuojantiems mankurtams teisybė akis bado ,nes pas Jus viena partija - viena tiesa . Teisybę teigiantys kitaminčiai Jums priešai . Tai rodo,kad turime reikalą su autoritarinio betono pasekėjais lenkiškoje ( tuteišių) aplinkoje.sakydavo Č. Okinčicas.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#8 Dalyvis 2015-10-20 16:43
Lietuvos lenku rinkimu akcija viena is nedaugelio politiniu jegu kuriai rupi kaip gyvensime rytoj.
Po 25 metu nuo nepriklausomybes atgavimo sali valdo zmones, kurie siandien bando smeizti tuos, kurie sako tiesa ir turi kitokia nuomone.
Zmones uz tiesos sakyma visais laikais buvo persekiojami. Matyt laikai nelabai pasikeite jeigu isdristantys sakyti tiesa yra smeiziami ir persekiojami
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#7 Dalyvis-Šalčininkieč 2015-10-20 16:39
I mitinga susirinke zmones puikiai zinojo kodel susirinko ir del ko piketavo. Mat jie yra pilietiski ir socialiai atsakingi Lietuvos pilieciai.
Matyt salcininkieciu prisistatantis asmuo yra tam tikros srities ekspertas, kad taip beatodairiskai visiems aplinkui dalina epitetus ir nustato diagnozes. Butent tokie nepagristi svaidimaisi kaltinimais parodo zmogaus isiauklejimo lygi. Tikriausiai nei mama nei tetis neismoke geru manieru nei pagarbos kitiems zmonems.
Pazistu nemazai salcininku rajono gyventoju - visi yra isaukleti zmones, turintis savo nuomone, bet gerbiantis kito asmens poziuri ir isitikinimus, todel neabejoju, kad salcininkieciu prisistatantis komentatorius yra apsisaukelis
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#6 Šalčininkietis 2015-10-20 13:20
Jus į mitingus kur jie bevyktų LLRA nurodymu nuolatos suveža ,Jūs net nežinot dėl ko ,turit Jūs viską ,turit ir visas teises kaip ir kiekvienas Lietuvos pilietis . Blogai kad Jūs užmirštat savo pareigas . Jūsų visa kova yra nulinė tai tik gebėjimas pasijuokti iš savęs ir iš tos kovos organizatorių . Tai Jūsų brandos bruožas ,kad galvoje košė ,o bukumas tautybės neturi.O kas liečia poną A. Butkevičių tai jis puikiai dirba tautos labui tame skaičiuje ir Jums.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#5 Dalyvis 2015-10-20 12:22
Dalyvavau tame mitinge.
Visi jame dalyvave zmones sutere kad esama socialine padetis ir tai ka siulo premjeras yra nepriimtina ir net netoleruotina. Turime kovoti uz savo teises, uz teise gyventi padoriai o ne balansuoti ant skurdo ribos. Turime kovoti kad musu vaikai gauti tinkama issilavinima ir turetu ateities garantijas.
Tuo tarpu Butkevicius nieko negali uztikrinti tik savo nuomones pasikeitima priklausomai nuo puciaciu politiniu veju.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#4 Mark 2015-10-19 21:40
Taikliai pasakė Tomaševski, kad piliečiai turi pakankamai drąsos ir gebėjimų kovoti už savo teises – nepaisant bandymų įbauginti žmones ir begalės dezinformacijos.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#3 Super 2015-10-19 21:31
Lietuvos lenkų rinkimų akcija yra viena sąžiningiausių partijų Lietuvos politinėje arenoje, ši politinė jėga kasmet įgauna vis didesnį rinkėjų palankumą, nes žmonės mato, kad ši politinė jėga atstovauja paprasto žmogaus interesus. LLRA niekad nebuvo įsipainiojusi į jokį korupcijos skandalą, todėl šią partiją ir jos lyderių Valdemaru Tomaševskiu pasitiki vis daugiau žmonių.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#2 Linas 2015-10-19 13:15
Lenkam nesvarbu oel ko mitinguoja -svarbu kad pries Lietuva
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#1 Vytaras 2015-10-18 14:59
V. Toma6ševskio būrai brandinami vergovei ,nes nežino dėl ko mitinguoja. Tai vienas iš baisiausių modernios vergijos atvėjų,kai pavergiamas žmogaus protas ir tyro įsigalėjusios šutvės baimė.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24