Tomaševski gina tautinių mažumų mokyklas

2015-09-17, 09:46
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Tomaševski gina tautinių mažumų mokyklas © M.Paliuškevič nuotr.

Rugsėjo 16-ąją, apie 23:00, Europos Parlamento narys Valdemar Tomaševski kalbėjo parlamentinių pasisakymų ciklo „svarbūs politiniai klausimai" metu. Savo kalboje jis paviešino tautinių mažumų švietimo problemas Lietuvoje, paminėdamas neseniai vykusius protestus, streikus bei tėvų ir mokinių bauginimo atvejus.


„Naujų problemų su imigrantais akivaizdoje neturėtume pamiršti apie Europos autochtoninių tautinių mažumų teises, o tokia būtent ir yra lenkų tautinė mažuma, Lietuvoje gyvenanti daugybę metų. Deja, vietinės lenkų ir kitų mažumų teisės yra nuolat apribojamos".

Valdemar Tomaševski pabrėžė, kad tautinės mažumos susiduria su įvairiais neleistinais jų teisių pažeidinėjimo metodais: „2010 metais buvo atšauktas Tautinių mažumų įstatymas. O šiandien yra apribojamos tautinių mažumų mokyklų teisės, taip pat jas uždarant. Gindami savo teises, tėvai ir mokiniai rugsėjo 2 dieną organizavo bendrą streiką, kuriame dalyvavo 90 procentų lenkų mokyklų. Deja, vietoj dialogo vyriausybės atstovai baugino streiko dalyvius 500 eurų baudomis".

V.Tomaševski atkreipė dėmesį, kad kai kurie Lietuvoje vykdomi politiniai veiksmai, nukeipti į tautines mažumas, yra nepriimtini ir netinkami demokratinei valstybei: „Komunistinių metodų naudojimas ir protestuotojų bauginimas yra neleistina Europos Sąjungoje. Raginu Europos Parlamentą apginti tautinių mažumų mokyklų mokinius ir jų tėvus mano Tėvynėje."

Medija

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24