Krašto apsaugos ministras susitiko su Rumunijos ambasadoriumi

2013-02-19, 11:58
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vasario 18 d. krašto apsaugos ministras Juozas Olekas susitiko su Rumunijos ambasadoriumi Dan Adrian Balanescu.

Susitikimo metu ministras J. Olekas ambasadoriui pristatė Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai prioritetus – Rytų partnerystės ir energetinio saugumo kryptis. Ministras pakvietė Rumunijos gynybos ministrą atvykti į šį rudenį Vilniuje organizuojamą Europos Sąjungos gynybos ministrų susitikimą ir papasakojo apie kitus Lietuvoje organizuojamus renginius.

Susitikimo metu taip pat buvo aptartas šalių dalyvavimas tarptautinėse operacijose ir šiais metais vykstančios karinės pratybos.

Rumunija ir Lietuva aktyviau bendradarbiauti gynybos srityje pradėjo nuo 1998 m., kai Lietuvos krašto apsaugos ir Rumunijos gynybos ministerijos pasirašė susitarimą dėl dvišalio bendradarbiavimo. Šalių susitarimas atnaujintas 2010 metais. Šalių kariškiai dalyvauja bendrose pratybose, taip pat bendradarbiaujama karinio mokymo srityje, vyksta ekspertų susitikimai.

2007 m. Rumunijos karinės oro pajėgos dalyvavo NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse, Lietuvos karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje Šiauliuose buvo dislokavusi keturis naikintuvus MiG-21 „LanceR“.

www.kam.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24