L. Linkevičius: ”Islandijos narystė ES sustiprintų Šiaurės ir Baltijos šalių pozicijas Europoje"

2013-02-19, 09:24
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, vasario 18 dieną susitikęs su Islandijos užsienio reikalų ministru Ossuru Skarphedinssonu, puikiai įvertino šios šalies pažangą derantis dėl narystės ES ir užtikrino tolesnę visapusę Lietuvos paramą Islandijai šioje srityje.

„Lietuva nuolat bus šalia Islandijos jos kelyje į Europos Sąjungą. Pirmininkaudama ES Tarybai Lietuva pasirengusi būti tiek ambicinga dėl Islandijos narystės derybų, kiek tam bus pasirengusi pati Islandija“,– teigė L.Linkevičius.

Lietuvos užsienio reikalų ministras pridūrė, kad Islandija yra pasiekusi įspūdingos pažangos derantis dėl narystės ir paragino išlaikyti šį pagreitį. Pasak ministro, labai svarbu, kad derybos būtų tęsiamos ir po balandžio 27 d. šalyje vyksiančių parlamento rinkimų.

„Islandijai prisijungus prie ES valstybių šeimos būtų sustiprinta Šiaurės ir Baltijos regiono šalių įtaka Europoje“,– sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

L.Linkevičius pažadėjo O.Skarphedinssonui Lietuvos ekspertų paramą ir dėl narystės derybų, ir padedant perkelti ES normas į nacionalinę teisės sistemą viešojo administravimo ir regioninės politikos srityse.

ES plėtros srityje Lietuva pasisako, kad narystės kriterijus atitinkančioms ir reikiamas reformas vykdančioms šalims būtų taikoma „atvirų durų“ politika, tad nuo pat derybų pradžios 2010 m. nuosekliai remia artimos sąjungininkės tarptautinėje arenoje Islandijos narystę ES.

Šiuo metu Islandijos derybose dėl narystės Europos Sąjungoje pradėti 27 derybiniai skyriai iš 35. Iš jų 11 užbaigti. ES Bendrųjų reikalų tarybos posėdyje gruodį Islandijos pažanga įvertinta teigiamai ir pažymėta, kad derybos pasiekė lemiamą etapą. Sausį Islandijos parlamentas paskelbė, kad derybos laikinai pristabdomos iki balandžio mėnesį rengiamų parlamento rinkimų.

www.urm.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24