Lietuvos ir Rusijos istorikų komisijos darbas – sėkmingo dvišalio bendradarbiavimo pavyzdys

2013-02-16, 15:59
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius vasario 15 dieną vykusiame Lietuvos ir Rusijos istorikų komisijos parengto dokumentų rinkinio „SSRS ir Lietuva Antrojo pasaulinio karo metais” 2-ojo tomo pristatyme Užsienio reikalų ministerijoje pabrėžė abiejų šalių istorikų komisijos darbo svarbą.

„Norėčiau pasidžiaugti, kad šios istorikų komisijos darbas neabejotinai gali būti įvardijamas kaip sėkmingas Lietuvos ir Rusijos bendradarbiavimo pavyzdys. Nuoširdžiai tikiu, kad kuo daugiau bendrų darbų ir jų rezultatų atsiras, tuo labiau vienas kitą pažinsime ir tuo geriau suprasime kai kuriuos skaudžius istorijos momentus“, – vertindamas dvišalės istorikų komisijos veiklos rezultatus kalbėjo L. Linkevičius.

Dokumentų rinkinį pristatė istorikai Česlovas Laurinavičius, Algimantas Kasparavičius ir Istorikų komisijos Rusijos pusės pirmininkas Aleksandras Čubarjanas. Renginyje taip pat dalyvavo Rusijos ambasadorius Lietuvoje Vladimiras Čchikvadzė, Lietuvos ir Rusijos diplomatai, Lietuvos istorijos instituto atstovai, visuomenės veikėjai ir akademikai.

Į renginyje pristatyto leidinio II tomą įtraukti 1940–1945 metų laikotarpio dokumentai, aprašantys SSRS bei Lietuvos istoriją Antrojo pasaulinio karo metais. Dokumentų rinkinio I tomą, skirtą 1939–1940 metų laikotarpiui, Lietuvos ir Rusijos istorikų komisija parengė 2006 metais.

www.urm.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24