Rasa Juknevičienė Krašto apsaugos ministerijos vėliavą perdavė Juozui Olekui

2012-12-15, 07:35
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Gruodžio 14 d. Krašto apsaugos ministerijoje vyko iškilminga ministrų pasikeitimo ceremonija. Ketverius metus ministerijai vadovavusi Rasa Juknevičienė ceremonijos metu naujai paskirtam ministrui Juozui Olekui perdavė Krašto apsaugos ministerijos vėliavą ir valdžios regaliją – skeptrą.

Vadovavimą Krašto apsaugos ministerijai perėmęs J. Olekas ceremonijos metu sakė: „Džiaugiuosi, kad tęsiamos kariuomenės transformacijos, modernizacijos procesai. Viliuosi, kad naujos Vyriausybės pastangomis kariuomenė dar labiau tvirtės“.

Kreipdamasis į karius, ministras J. Olekas dėkojo jiems už jų atsidavimą Tėvynei ir taip pat sakė dėsiąs pastangas, kad tarnyba kariuomenėje keltų pasididžiavimą ir tarnauti joje būtų prestižas.

„Didžiuojuosi, kad likimas suteikė progą dirbti Nepriklausomos Lietuvos Krašto apsaugos ministerijoje. Prieš dvidešimt dvejus metus teko balsuoti už šios valstybės atkūrimą, už tai, kad joje būtų atkurta Lietuvos kariuomenė, buvau labai arti, kai Lietuva stojo į NATO, ir štai ketveri metai dar arčiau Lietuvos saugumo dalykų, – ceremonijos metu sakė R. Juknevičienė. – Mums tekę pastarieji ketveri metai buvo bene patys sunkiausi atkurtos Lietuvos istorijoje. Džiaugiuosi, kad vairą perimančiai naujajai Vyriausybei nebereikės patirti to, kas teko mums“.

Savo atsisveikinimo kalboje R. Juknevičienė taip pat pabrėžė, kad per ketverius jos kadencijos ministerijoje metus buvo padaryti esminiai strateginiai sprendimai.

„Po agresijos prieš Gruziją 2008-aisiais baigėsi naivusis požiūrio į saugumą laikotarpis tiek Lietuvoje, tiek NATO, todėl aljanso, taigi ir Lietuvos teritorijos apginamumo klausimai sugrįžo į prioritetus. Yra priimti visi svarbiausi subalansuoto požiūrio į gynybą dokumentai, įgyvendinti pokyčiai, kurie leido sugrąžinti jaunimui galimybę išmokti ginti savo kraštą, transformuoti kariuomenės taikos meto struktūrą, kad ji būtų artima tai, kurios reiktų karo metu“, – kalbėjo R. Juknevičienė.

Kalbėdama apie svarbiausius pasiekimus, ji taip pat pabrėžė NATO parengtus Baltijos šalių gynybos planus, pagal kuriuos Lietuvos kariuomenė pirmą kartą kartu su visomis ginkluotosiomis pajėgomis pradėjo planuoti ir savo operacinę veiklą, regione padaugėjusias NATO karines pratybas, taip pat tai, kad NATO oro policijos misija Baltijos šalyse tapo nuolatinė.

Kalbėdama apie ekonominį sunkmetį, su kuriuo teko susidurti ankstesnei Vyriausybei, R. Juknevičienė taip pat pabrėžė, kad sunkmetis atnešė ir pozityvių pokyčių, tarp jų ir – gebėjimus griežčiau taupyti ir laikytis prioritetų.

R. Juknevičienė palinkėjo būsimam ministrui sėkmės, sakydama, kad ir jai pačiai darbas Seimo opozicijoje reikalaus daug pastangų, tačiau patirtis, kurią ji įgijo ministerijoje bus neįkainojamos vertės. „Visada būsiu artimiausia pagalbininkė Krašto apsaugai, jeigu tik to prireiks“, – sakė kadenciją baigusi ministrė.

Atsisveikindama ji taip pat padėkojo kariams ir Krašto apsaugos ministerijos žmonėms. „Tegu jums labai sekasi!“, – baigdama savo kalbą, sakė R. Juknevičienė.

Ministrų pasikeitimo ceremonijoje buvo išrikiuotos Lietuvos Respublikos, Krašto apsaugos ministerijos, Lietuvos kariuomenės, Sausumos pajėgų vadovybės, Karinių oro pajėgų, Karinių jūrų pajėgų, Specialiųjų operacijų pajėgų, Logistikos valdybos, Mokymų ir doktrinų valdybos, Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos ir Lietuvos kariuomenės Karo policijos vėliavos, Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopa ir Lietuvos kariuomenės orkestras.

Ceremonijoje dalyvavo Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, Krašto apsaugos ministerijos ir Lietuvos kariuomenės vadovybė, Lietuvos kariuomenės rūšių ir pajėgų vadai, užsienio šalių diplomatinio korpuso atstovai ir kiti kviestiniai svečiai.

Naujai paskirtas krašto apsaugos ministras Juozas Olekas šias pareigas eis antrą kartą. Pirmą kartą ministru jis buvo paskirtas 2004–2008 m. Vyriausybės kadencijoje.

www.kam.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24