Pareigas pradėjo eiti naujasis vidaus reikalų ministras D. A. Barakauskas

2012-12-14, 06:30
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Gruodžio 13 d. surengtame Seimo plenariniame posėdyje kartu su kitais naujosios Vyriausybės nariais prisiekė ir oficialiai pareigas pradėjo eiti naujasis vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas, šiame poste pakeitęs Artūrą Melianą.

Naujasis vidaus reikalų ministras atkreipė dėmesį į vidaus reikalų sistemos pareigūnų socialines problemas. „Manau, kad per ketverius metus statutinių pareigūnų darbo užmokestis turėtų didėti apie 30 procentų. Valstybė turi užtikrinti, kad visuomenės saugumu besirūpinantys pareigūnai būtų tinkamai įvertinti. Tam būtina surasti lėšų,“ – sakė ministras D. A. Barakauskas.

D. A. Barakauskas yra baigęs Kauno politechnikos institutą ir Vilniaus universitetą, įgijęs mašinų gamybos technologinių procesų automatizavimo ir tarptautinių ekonominių santykių specialybes, stažavosi JAV Harvardo universitete, taip pat Švedijoje, Vokietijoje, Nyderlanduose, Didžiojoje Britanijoje, Danijoje, Kanadoje.

D. A. Barakauskas 2000–2004, 2006–2008 ir 2008–2012 m. buvo išrinktas į Lietuvos Respublikos Seimą, dirbo Seimo Ekonomikos, Teisės ir teisėtvarkos, Užsienio reikalų ir Europos reikalų komitete, nuo 2008 m. lapkričio mėn. buvo Europos reikalų komiteto pirmininko pavaduotojas. 2001 m. jis buvo vienuoliktosios Vyriausybės susisiekimo ministras.

Anksčiau D. A. Barakauskas taip pat yra dirbęs Šiaulių staklių gamykloje, buvęs Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmų generaliniu direktoriumi. Jis du kartus buvo išrinktas į Šiaulių miesto tarybą, valdybą.

www.vrm.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24