JAV kariuomenės karininkui įteiktas krašto apsaugos sistemos medalis „Už nuopelnus“

2012-12-12, 06:53
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Gruodžio 11 d. laikinai einanti pareigas krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė įteikdama medalį „Už nuopelnus“  Vyriausiosios JAV karinių pajėgų vadavietės Europoje Planavimo, politikos ir strategijos departamento direktoriaus pavaduotojui flotilės admirolui Markui C. Montgomery‘iui (Marc C. Montgomery) teigė, kad Lietuva remia JAV jos veikloje, susijusioje su saugumo iššūkiais NATO ir už NATO ribų. „Norėčiau nuoširdžiai padėkoti už jūsų asmeninį indėlį ir Vyriausios Jungtinių Valstijų pajėgų vadavietės Europoje aktyvų vaidmenį praktiškai užtikrinant saugumą Lietuvai ir mūsų visam regionui“, – sakė R. Juknevičienė.

Krašto apsaugos sistemos apdovanojimas JAV karininkui įteiktas už nuolatinę aktyvią paramą Lietuvai ir ypatingus nuopelnus ir asmeninį indėlį plėtojant ir stiprinant dvišalį Lietuvos ir JAV karinį bendradarbiavimą.

Į Lietuvą su delegacija atvykęs fl. adm.  M. Montgomery taip pat susitiko su Lietuvos kariuomenės vadu generolu leitenantu Arvydu Pociumi, Krašto apsaugos ministerijos ir Lietuvos kariuomenės atstovais. Susitikimuose pagrindinis dėmesys buvo skirtas tolesniems Lietuvos ir JAV karinio bendradarbiavimo prioritetiniams klausimams ir vykdomiems projektams aptarti. 

JAV karinių pajėgų Europoje vadavietei, su kuria Lietuvos kariuomenė plėtoja glaudų bendradarbiavimą, yra pavaldi JAV karinių sausumos, Jūrų, Oro, Specialiųjų operacijų ir Jūrų pėstininkų pajėgų vadovybė.

Fl. adm. M. Montgomery JAV karinių pajėgų Europoje vadavietės Planavimo, politikos ir strategijos departamento direktoriaus pavaduotojo pareigas ėjo nuo 2010 m. rugpjūčio mėnesio. Iki tol JAV karininkas vadovavo JAV karinių jūrų operacijų vado sekretoriato Strateginiam skyriui. 1998-2000 m. dirbo JAV Nacionalinėje saugumo taryboje, Baltuosiuose rūmuose. Istorijos ir politikos mokslų magistrantūros studijas Pensilvanijos universitete baigęs karininkas yra tarnavęs įvairiuose JAV karo laivuose – „USS Bainbridge”, „USS Leftwich”, „USS Theodore Roosevelt“, kt.

Krašto apsaugos ministerijos Juodojoje salėje vykusioje ceremonijoje  taip pat dalyvavo dalyvavo Lietuvos kariuomenės vadas gen. ltn. A. Pocius, JAV laikinoji reikalų patikėtinė Lietuvoje P. Anne Hall, fl. adm. Mark. S. Montgomery pareigose pakeisiantis fl. adm. Patrick A. Piercey, Lietuvos ir JAV delegacijos.

www.kam.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24