Lietuvoje lankysis Kaliningrado srities pasieniečių vadas

2012-12-11, 07:32
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Į Lietuvą antradienį dviejų dienų vizito atvyksta Rusijos federalinės saugumo tarnybos Kaliningrado srities pasienio valdybos viršininkas generolas leitenantas Olegas Lickichas ir jo vadovaujama kaimyninės šalies pasieniečių delegacija.

Pirmąją vizito dieną svečiai lankysis sienos ruožą su Rusija saugančios VSAT Pagėgių rinktinės Viešvilės užkardoje. Čia kolegoms iš Rusijos bus pristatyta šiame ruože veikianti ir pasieniečių efektyviai naudojama techninė sienos stebėjimo ir kontrolės sistema.

Trečiadienį VSAT centrinėje būstinėje Vilniuje O. Lickichas susitiks su VSAT vadu generolu Vainiumi Butinu. Generolai pasikeis aktualiausia informacija apie padėtį abiejų šalių pasienyje šiais metais. Vilniuje bus pasirašytas ir abiejų šalių sienos apsaugos žinybų vadovų susitikimo protokolas.

Kaliningrado srities pasieniečiai trečiadienį dar lankysis VSAT Aviacijos rinktinėje, įsikūrusioje Trakų rajono Paluknio kaime. Čia O. Lickichui bus pristatyta šio VSAT padalinio veikla ir pademonstruoti sienos apsaugai naudojami orlaiviai.

Trečiadienį vakare Rusijos delegacija per Panemunės pasienio kontrolės punktą išvyks į Kaliningrado sritį.

Lietuva su Rusija iš viso turi 294,4 kilometro ilgio sieną, kurios 272,2 kilometro eina sausuma ir pasienio vandenimis, dar 22,2 kilometro – teritorine jūra.

www.pasienis.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24