Baltijos ir Beniliukso ryšiai vertingi siekiant veiksmingesnės diplomatijos, sako užsienio reikalų viceministras

2012-12-11, 07:14
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos užsienio reikalų viceministras Vytautas Leškevičius kasmečiame Baltijos ir Beniliukso valstybių užsienio reikalų ministrų susitikime gruodžio 10 dieną Briuselyje pabrėžė, kad dviejų Europos regionų bendradarbiavimas naudingas siekiant veiksmingesnės diplomatijos.

„Džiaugiamės, kad galime pristatyti Beniliukso partneriams tai, kaip matome padėtį kaimyninėse valstybėse – Baltarusijoje ir Rusijoje, taip pat tokiose Rytų partnerystės šalyse kaip Ukraina ir Moldova, ir kad mūsų įžvalgos vertinamos“, – po susitikimo sakė V. Leškevičius.

Viceministras teigė, kad penkerius metus gyvuojantis Baltijos ir Beniliukso bendradarbiavimo formatas naudingas ieškant naujoviškų sprendimų, leidžiančių su mažesniais ištekliais pasiekti geresnių bendrų rezultatų. Susitikime aptartos galimybės glaudžiau bendradarbiauti teikiant konsulines paslaugas ir išlaikant ambasadas.

V. Leškevičius padėkojo Beniliuksui už paramą Lietuvos ir Latvijos siekiams tapti Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos narėmis.

Ministrai aptarė ir kitas aktualias Europos Sąjungos ir tarptautinės politikos temas, tarp jų – kitąmet numatomą Europos išorės veiksmų tarnybos veiklos peržiūrą.

Lietuvos, Latvijos, Estijos, Belgijos, Liuksemburgo ir Nyderlandų ministrai Briuselyje susitiko šiuo metu Beniliuksui pirmininkaujančios Belgijos iniciatyva.

www.urm.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24