Vilniuje aptartos Lietuvos ir Kazachstano dvišalių santykių plėtros galimybės

2012-12-07, 07:05
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniuje gruodžio 5 dieną surengtose Kazachstano ir Lietuvos užsienio reikalų ministerijų politinėse konsultacijose aptartos dvišalių santykių plėtros galimybės.

Susitikimo metu užsienio reikalų viceministras Evaldas Ignatavičius ir Kazachstano užsienio reikalų viceministras Aleksejus Volkovas aptarė abiejų šalių institucijų bendradarbiavimą išnaudojant konteinerinį traukinį „Saulė“ NATO Tarptautinių saugumo paramos pajėgų (International Security Assistance Force, ISAF) krovinių pergabenimui iš Afganistano. Svečias pristatė Kazachstano pasirengimą tarptautinei parodai „EXPO“ Astanoje 2017 m. ir pakvietė Lietuvą aktyviai dalyvauti.

Kazachstano delegacijai buvo pristatytos galimybės pasinaudoti Lietuvos ekspertų žiniomis ir įgūdžiais pasienio, muitinės, geležinkelio, civilinės aviacijos ir logistikos srityse.

Taip pat aptartas intensyvėjantis šalių bendradarbiavimas ekonomikos, švietimo ir medicinos srityse.

E. Ignatavičius supažindino svečius su Lietuvos pirmininkavimu Europos Sąjungos Tarybai 2013 metų antrąjį pusmetį.

Viceministrai taip pat aptarė Kazachstano ir Europos Sąjungos santykius. E. Ignatavičius teigiamai įvertino ES strategijos Vidurinei Azijai įgyvendinimo eigą ir pabrėžė, kad pirmininkavimo metu Lietuva rems tolesnę ES ir Vidurinės Azijos šalių santykių plėtrą.

www.urm.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24