Lietuvos ir Uzbekistano užsienio reikalų viceministrai Vilniuje aptarė dvišalių santykių plėtros galimybes

2012-11-20, 06:24
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Užsienio reikalų viceministras Evaldas Ignatavičius lapkričio 19 dieną Vilniuje surengtame susitikime su Uzbekistano užsienio reikalų viceministru Vladimiru Norovu pažymėjo, kad šiemet valstybėms minint diplomatinių santykių užmezgimo 20-metį, galima džiaugtis prekybos apimčių augimu.

2012 metų sausio–rugpjūčio mėnesiais Lietuvos ir Uzbekistano prekybos apyvarta siekė 80,36 milijono litų – 43 procentais daugiau nei tuo pačiu 2011 metų laikotarpiu.

Kartu Lietuvos viceministras pabrėžė, kad potencialios ekonominių santykių galimybės dar nėra maksimaliai išnaudotos ir aptarė planus surengti Lietuvos ir Uzbekistano tarpvyriausybinės prekybinio-ekonominio bendradarbiavimo komisijos posėdį 2013 metų pirmoje pusėje.

E. Ignatavičius padėkojo Uzbekistanui už bendradarbiavimą vežant Tarptautinių saugumo paramos pajėgų (International Security Assistance Force, ISAF) krovinius į ir iš Afganistano bei pabrėžė  tolesnio tarpinstitucinio bendradarbiavimo su Uzbekistanu svarbą šioje srityje.

Viceministras taip pat pažymėjo, kad Uzbekistanas galėtų pasinaudoti Lietuvos ekspertų žiniomis ir įgūdžiais, siųsdamas į mūsų šalį pasienio, muitinės, geležinkelio, logistikos ir kitų sričių valstybės institucijų atstovus įgyti patirties.

Susitikime viceministrai taip pat aptarė Uzbekistano ir Europos Sąjungos santykius, ES strategijos Vidurinei Azijai įgyvendinimo eigą ir pozityviai įvertino ES idėją įsteigti Aukšto lygio saugumo dialogą su regiono valstybėmis.

E. Ignatavičius supažindino svečią su Lietuvos pirmininkavimu Europos Sąjungos Tarybai 2013 metų antrąjį pusmetį, pristatė pirmininkavimo prioritetus ir pabrėžė, kad pirmininkavimo metu Lietuva rems tolesnę ES ir Vidurinės Azijos šalių santykių plėtrą.

www.urm.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24