Spausdinti šį puslapį

Lietuva ir Prancūzija stiprina dialogą strateginiais klausimais ES

2012-10-19, 06:18
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos užsienio reikalų viceministras Vytautas Leškevičius spalio 17–18 dienomis Paryžiuje su Prancūzijos Europos reikalų ministru Bernardu Cazeneuve‘u ir kitais pareigūnais aptarė svarbiausius Europos Sąjungos darbotvarkės klausimus.

Pagrindinis dėmesys skirtas deryboms dėl 2014–2020 m. daugiametės finansinės programos. Akcentuota būtinybė derybas užbaigti iki 2012 metų pabaigos, o baigiamajame derybų etape siekti, kad būtų užtikrintas pakankamas finansavimas Bendrajai žemės ūkio politikai, taip pat sanglaudos politikai.

Pristatydamas Lietuvai svarbiausius derybų prioritetus – sanglaudą, tiesiogines žemės ūkio išmokas ir Ignalinos atominės elektrinės uždarymo finansavimą, V. Leškevičius pažymėjo, kad Lietuva yra pasirengusi ieškoti protingo politinio kompromiso, tačiau tuo pat metu visapusiškai sieks, kad galutiniai sprendimai atitiktų solidarumo ir nediskriminavimo principus.

Susitikimų metu taip pat aptartos dvišalio politinio ir ekonominio bendradarbiavimo aktualijos bei Rytų partnerystės klausimai.

www.urm.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti